Krúpová polievka s údeným mäsom

Krúpová polievka s údeným mäsom

Jednoduchý a rýchly recept, ktorý sa perfektne hodí na Novoročný obed. Navyše obsahuje množstvo zeleniny, ktorá vám dodá potrebné živiny.

INGREDIENCIA

  • 150 g jačmenných krúp
  • 1 cibuľa
  • 1 menší pór
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 2 zemiaky
  • 200 g údeného mäsa
  • korenie čierne mleté
  • soľ
  • majorán
  • 2 lyžice masla

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • Mrkva, zeler, pór, zemiaky a údené mäso nakrájame a pridáme do hrnca k cibuli a všetko krátko restujeme.
  • Pridáme premyté krúpy a tiež ich krátko opečieme.
  • Prilejeme vodu a varíme, až budú krúpy aj zelenina mäkké.
  • Polievku dochutíme majoránom, soľou a korením.
  • Dobrú chuť!
Polievka z krúp s údeným mäsom a zeleninou v hlbokom tanieri.
www.varecha.pravda.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné šošovkové recepty v rôznych obmenách. Máme pre vás varianty so zelenou, červenou aj čiernou šošovkou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.