Jednoduchý a rýchly recept, ktorý sa perfektne hodí na Novoročný obed. Navyše obsahuje množstvo zeleniny, ktorá vám dodá potrebné živiny.
INGREDIENCIA
- 150 g jačmenných krúp
- 1 cibuľa
- 1 menší pór
- 2 mrkvy
- 2 stonky stopkového zeleru
- 2 zemiaky
- 200 g údeného mäsa
- korenie čierne mleté
- soľ
- majorán
- 2 lyžice masla
POSTUP
- Vo veľkom hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Mrkva, zeler, pór, zemiaky a údené mäso nakrájame a pridáme do hrnca k cibuli a všetko krátko restujeme.
- Pridáme premyté krúpy a tiež ich krátko opečieme.
- Prilejeme vodu a varíme, až budú krúpy aj zelenina mäkké.
- Polievku dochutíme majoránom, soľou a korením.
- Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné šošovkové recepty v rôznych obmenách. Máme pre vás varianty so zelenou, červenou aj čiernou šošovkou.