Hydinové mäso je nielen veľmi obľúbené, ale aj zdravé.
Okrem kurčaťa sa v poslednej dobe stále častejšie konzumuje aj kačica, hus či morka.
Dnes si spoločne predstavíme niekoľko receptov na morčacie medailónky.
Sú nielen veľmi chutné a ľahké, ale dajú sa pripraviť na mnoho rôznych spôsobov.
Poradíme vám, ako na to!
Naše recepty
Potrebovali by ste novú varnú dosku? Pozrite sa na náš test indukčných varných dosiek . Hodí sa aj do vašej domácnosti?
Prečo by sme mali morčacie mäso konzumovať pravidelne?
Morka sa na české stoly dostáva stále častejšie, väčšinou nie celá, tento spôsob prípravy je stále typický skôr pre anglosaské národy v rámci vianočných sviatkov či Dňa vďakyvzdania. My najčastejšie konzumujeme najmä morčacie prsia, a to vo forme najrôznejších plátkov a medailónikov.
Oproti kuraciemu mäsu je to morčacie chuťovo výraznejšie, ale rovnako jemné a krehké. Zároveň je plné bielkovín, vitamínov a minerálov. Naopak obsahuje iba minimum tukov. Mimochodom vedeli ste, že morčacie mäso je na bielkoviny rovnako bohaté ako tuniak či losos? O dôvod viac, prečo ho zaradiť do jedálnička!
Morčacie medailónky sa dajú dusiť, piecť, pripravovať ako minútky aj grilovať. Pokiaľ máte z morčacieho mäsa obavu, skúste ním pre začiatok nahradiť kuracie či bravčové mäso vo vašich obľúbených pokrmoch. Uvidíte, že výsledkom budete milo prekvapení a čoskoro na morčacie mäso nedáte dopustiť.