Premýšľate, na ktorý spôsob si urobiť morčacie mäso? Rovnako ako pri kuracom mäse je veľa variantov, ako tento pokrm pripraviť.
My sme pre vás vybrali tie najlepšie recepty na morčacie prsia. Pripraviť ich môžete či už na obed, na večeru alebo napríklad len tak na chuť.
Inšpirujte sa a vopred dobrú chuť.
Naše recepty
TIP: Ak máte radi čínsku kuchyňu, nahliadnite aj na naše jednoduché recepty na kung pao.
Prečo zaradiť morčacie mäso do našich jedálnych lístkov?
Mäso z morky obsahuje minimálne množstvo tuku a pokiaľ ho porovnáme s inými mäsami, má vyšší obsah bielkovín. Práve bielkoviny sú potrebné na obnovu a správnu funkciu buniek.
Z hľadiska zdravia je veľmi kvalitným a ľahko stráviteľným druhom mäsa. Toto mäso je navyše vhodné pre ľudí s prísnymi diétami, s cievnym a srdcovým ochorením a odporúča sa tým, ktorí majú vysoký cholesterol a diabetikom.
Morčacie mäso je zdrojom vitamínov B a minerálov ako sú železo, selén, zinok a vápnik. Práve železo podporuje správne fungovanie červených krviniek. Je teda vhodné pre športovcov a okrem iného aj pre ženy, ktoré majú po perióde.
Selén so zinkom sú minerály, ktoré bojujú proti voľným radikálom a podporujú aj imunitný systém. Tento druh mäsa sa tiež odporúča pri pečeňovej diéte.
Niet teda pochýb o tom, že morčacie mäso podporuje množstvo životných funkcií a jeho konzumácia podporuje zdravie v mnohých ohľadoch.