Kubánske empanady s bravčovým mäsom a picadillo náplňou

Kubánske empanady s bravčovým mäsom a picadillo náplňou

Tieto bravčové empanadas na kubánsky spôsob sú plnené chutnou zmesou zeleniny, ktorá sa používa v Latinskej Amerike. Sú skvelé na raňajky, brunch alebo ako obedňajší olovrant.

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1 mrkva (nadrobno nakrájaná)
  • 1 zelerové rebro (nakrájané na jemné kocky)
  • 2-3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • ¼ lyžičky rasce
  • ¼ lyžičky sušeného oregana
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 30 ml bieleho vína
  • 250 g paradajkovej omáčky
  • 2 lyžice hovädzieho vývaru
  • 60 g vykôstkovaných olív (rozpolených alebo nakrájaných)
  • 10 koliesok Empanada
  • 1 vajce rozšľahané

Postup

  • Zahrejte olivový olej vo veľkej panvici na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler. Varte asi 5 minút, kým cibuľa nezezlátne, za častého miešania.
  • Pridajte cesnak a za častého miešania varte 1 minútu.
  • Zvýšte teplotu na stredne vysokú, pridajte na panvicu mleté bravčové mäso, soľ, korenie, rascu a oregano.
  • Premiešajte, aby sa ingrediencie dobre spojili a varte 6 minút, za občasného miešania.
  • Pridajte víno a varte asi 1-2 minúty, kým sa väčšina tekutiny neodparí, často miešajte.
  • Znížte teplotu na strednú. Pridajte paradajkovú omáčku, hovädzie vývar a olivy, premiešajte, aby sa spojili.
  • Znížte teplotu na stredne nízku, prikryte a varte picadillo približne 15-20 minút, kým sa väčšina tekutiny neodparí. Občas premiešajte. Udržujte na miernu teplotu.
  • Pokiaľ je picadillo po uplynutí doby varenia stále príliš šťavnaté, odkryte panvicu a nechajte niekoľko minút variť.
  • Zložte panvicu z platne a nechajte ju vychladnúť.
  • Vyložte niekoľko plechov papierom na pečenie, na ktoré umiestnite empanády.
  • Pripravte si malú misku s rozšľahaným vajcom.
  • Doprostred empanady pridajte 2 vrchovaté polievkové lyžice picadillo.
  • Okraje cesta navlhčite vajíčkom a koliesko preložíme napoly, okraje k sebe jemne pritlačíme.
  • Pomocou vidličky pritlačte okraje k sebe a zaistite utesnenie.
  • Vložte empanádu na vyložený plech a opakujte so zvyškom ingrediencií.
  • Zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  • Pridajte 1-2 empanády, v závislosti od veľkosti panvy. Vymažte ich 1-2 minúty dozlatista z oboch strán.
Vypečené kubánske taštičky s bravčovým mäsom.
Zdroj: walkingontravels.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.