Chuť tejto výdatnej mexickej polievky vás bude skutočne baviť. Uvidíte sami!
Ingrediencie
- 3 lyžice oleja
- 5 šálok kukurice
- 4 šálky vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ šálky strúhaného syra Cotija (možno nahradiť parmezánom alebo syrom romano)
- 1 cibuľa
- ½ téglika kyslej smotany
- 1 lyžička limetkovej šťava
- 1 lyžička strúhanej limetkovej kôry
- čerstvý koriander
- chilli podľa chuti
- soľ
Postup
- V hrnci si rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, kukuricu, chilli, soľ a korenie a restujeme asi 10 minút pokiaľ nebude cibuľa mäkká a kukurica nebude mať zlatú farbu.
- Pridáme prelisovaný cesnak a dobre premiešame. 1 šálku tejto zmesi odoberieme a necháme bokom. Budeme ju potom potrebovať na podávanie.
- Zmes zalejeme vývarom a privedieme do varu a varíme asi 20 minút.
- Do polievky primiešame nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Polievku rozmixujeme do hladka.
- Polievku dochutíme soľou, limetkovou šťavou a kôrou. Podávame s čerstvým koriandrom a kukuričnou zmesou.