Tento recept na studenú polievku z kukurice a s lososom je jedným z najlepších, ktoré kedy ochutnáte. Všetko závisí správnej zelenine a korení. S naším postupom dôjdete k dokonalosti.
Čo budeme potrebovať
- 125 g krátkozrnnej bielej sushi ryže
- 1 lyžica ryžového octu voliteľne
- 2 nahrubo nakrájané žlté paradajky
- 1 žltá paprika (nasekaná a nakrájaná)
- 200 g kukurice (ošúpeme a odstránime zrná)
- 1 jalapeno (nakrájaná)
- 1 limetka
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ šálky slnečnicového oleja
- 500 g lososa
- Soľ
- čierne korenie podľa chuti
Postup
- V ryžovare alebo na sporáku uvarte ryžu podľa návodu na obale.
- Predhrejte rúru na 150 stupňov.
- Keď je ryža hotová, pokvapkajte ju ryžovým octom a premiešajte.
- Potom mokrou rukou vtlačte ryžu do formičiek, aby ste vytvorili 2 cm vysoké placky. Tie dajte na 15 minút do mrazničky.
- Do mixéra pridajte paradajku, papriku, kukuričné zrná, jalapeno a šťavu z jednej limetky.
- Pridajte ocot a olivový olej, mixujte, kým nezískate hladkú polievku.
- Pokiaľ je vaša polievka príliš hustá, pridajte podľa potreby 2 lyžice ľadovej vody.
- Gazpacho nalejte do misky, dochuťte soľou a korením podľa chuti a podľa potreby pridajte olivový olej.
- Dajte do chladničky vychladiť.
- Celý plát lososa položte na plech vyložený papierom na pečenie. Dochuťte soľou a korením a pečte pri 150 stupňoch po dobu 14-15 minút.
- Zatiaľ čo sa losos pečie, priveďte liatinovú panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte slnečnicový olej.
- Opekajte mrazené ryžové placky asi 2–3 minúty z každej strany alebo do zlatohneda.
- Lososa vyberte z rúry a nakrájajte ho na veľké kúsky.
- Do misky dajte porciu vychladenej polievky.
- Pridajte nakrájané a usmažené ryžové krutóny, a potom pridajte veľké kúsky lososa.
- Na záver pokvapkajte olivovým olejom a postrúhajte čierne korenie!
Kde nájsť tú najlepšiu panvicu, aby ste si mohli pripraviť ten najlepší recept na španielske gazpacho? No u nás! Pozrite sa na našu recenziu oceľových panvíc .