Kurací guláš

Kurací guláš

Na kurací guláš sa dajú použiť prsné aj stehenné rezne v plátkoch alebo krájané na kocky. Komu nevadí oberanie kostí v omáčke, tak sa hodí aj kura porciované na kúsky alebo kuracie štvrťky. Kožu však vopred stiahneme.

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 stredné cibule nakrájané na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 90 g nakrájanej slaniny
  • 4 lyžičky údené papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 800 g kuracích stehien, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
  • 400 g nakrájaných paradajok v konzerve
  • soľ a korenie na dochutenie

Na podávanie:

  • ryža alebo cestoviny / kaša / pečené zemiaky / chlieb
  • kyslá smotana (voliteľne)
  • 2 lyžice petržlenovej vňate (voliteľne)

POSTUP

  • Cibuľu, papriku a olivový olej dáme do veľkého hrnca a 5 minút s pokrievkou restujeme, kým cibuľa a paprika nezmäkne.
  • Pridáme nakrájanú prerastenú slaninu a zvýšime plameň.
  • Smažíme 3 minúty, kým sa slaninka, paprika a cibuľa trochu nesfarbí.
  • Stlmíme plameň a pridáme papriku, rascu a cesnak.
  • Restujeme 1 minútu.
  • Pridáme kura, paradajky v konzerve, soľ a korenie a privedieme do varu.
  • Stlmíme plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme 45 minút.
  • V prípade potreby môžeme pridať trochu vody.
  • Prípadne môžeme tento guláš variť aj v rúre pri 180 stupňoch Celzia po rovnakú dobu alebo trochu dlhšie.
  • Podávame s ryžou, kyslou smotanou a posypané petržlenovou vňaťou.
Guláš z kuracieho mäsa so zeleninou v hrnci s lyžicou.
www.easypeasyfoodie.com

Máme pre vás aj 5 úžasných receptov na guláš z diviaka , ktorý sa vám bude v ústach len rozplývať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.