Kurací paprikáš s cícerom

Kurací paprikáš s cícerom

Tento recept na paprikáš je o niečo menej kalorický ako tradičná verzia, ale taktiež je oveľa rýchlejší. Servírujte s pečenými zemiakmi, ryžou či domácim chlebom.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 kuracie prsia bez kože a kostí, nakrájané na rezančeky
  • 1 červená paprika
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice údené alebo sladké papriky
  • 3 lyžice hladké bmúky
  • 375 ml kuracieho vývaru
  • 400 ml konzervovaných nakrájaných paradajok
  • 400 ml konzervované cícery, scedené
  • 125 ml kyslej smotany alebo creme fraiche
  • nasekaná plocholistá petržlenová vňať

Postup:

  • Kuracie prsia nakrájajte na rezančeky a dochuťte soľou a korením.
  • Na veľkej panvici opekajte kuracie rezančeky na olivovom oleji, kým nie sú pekne orestované, ale nie celkom uvarené, približne 5–7 minút.
  • Preložte na tanier.
  • Pridajte nakrájanú papriku a za stáleho miešania opekajte na stredne vysokom ohni, kým mierne nezuhoľnatí, ale stále bude chrumkavá.
  • Vyberte na tanier a dajte bokom.
  • Znížte teplotu na minimum a pridajte nakrájanú cibuľu.
  • Restujte 5-7 minút do zmäknutia, pridajte cesnak a pokračujte v restovaní ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte papriku a múku, miešajte, kým nezískate červenú pastu.
  • Všľahajte kurací vývar, kým sa v ňom pasta úplne nespojí.
  • Možno budete musieť najskôr pridať ½ šálky vývaru a rozšľahať, potom zvyšok vývaru, aby nevznikli hrudky.
  • Pridajte nakrájané paradajky.
  • Vráťte kurča do panvice a pridajte cícer.
  • Priveďte do varu, potom stiahnite plameň, prikryte pokrievkou a varte 20 minút.
  • Po 20 minútach odkryte kurací paprikáš, vmiešajte kyslú smotanu, pridajte červenú papriku a ihneď stiahnite oheň, aby sa kyslá smotana neoddelila.
  • Ochutnajte a prípadne dosoľte.
  • Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Kuracia zmes omáčka s cícerom v panvici.
www.vikalinka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.