Keď už sme pre vás hľadali zaujímavé recepty na túto pochúťku, rozhodne nemohla chýbať aj varianta z kurčaťa. Tento druh mäsa je stále populárnejší, pretože je rýchlo hotové a dá sa pripraviť na akýkoľvek spôsob.
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 veľká cibuľa
- Štipka cukru kryštál
- 150 g poľných húb
- 150 g lesných húb
- 2 stredne veľké mrkvy
- 150 g uhoriek
- 300 ml paradajkovej šťavy
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej
Postup:
- Oba druhy húb namočíme do vody. Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky.
- Kuracie mäso nakrájame na stredne veľké kocky.
- Dobre umyté huby osušíme papierovými utierkami a nakrájame na plátky.
- Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Nakrájame aj uhorky.
- Do panvice dáme olej, zohrejeme, prihodíme cibuľu a oba druhy húb.
- Pridáme cukor a na miernom ohni orestujeme.
- Vložíme kura a zľahka restujeme, pričom prihodíme mrkvu a zalejeme paradajkovou šťavou.
- Prisypeme okúsky, zalejeme vodou, aby bolo všetko v nádobe potopené.
- Zaklopíme pokrievkou. Na miernom ohni dusíme tak dlho, kým sa mäso neprepečie.