Kurací perkelt

Kurací perkelt

Keď už sme pre vás hľadali zaujímavé recepty na túto pochúťku, rozhodne nemohla chýbať aj varianta z kurčaťa. Tento druh mäsa je stále populárnejší, pretože je rýchlo hotové a dá sa pripraviť na akýkoľvek spôsob.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 veľká cibuľa
  • Štipka cukru kryštál
  • 150 g poľných húb
  • 150 g lesných húb
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 150 g uhoriek
  • 300 ml paradajkovej šťavy
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej

Postup:

  • Oba druhy húb namočíme do vody. Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky.
  • Kuracie mäso nakrájame na stredne veľké kocky.
  • Dobre umyté huby osušíme papierovými utierkami a nakrájame na plátky.
  • Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kúsky. Nakrájame aj uhorky.
  • Do panvice dáme olej, zohrejeme, prihodíme cibuľu a oba druhy húb.
  • Pridáme cukor a na miernom ohni orestujeme.
  • Vložíme kura a zľahka restujeme, pričom prihodíme mrkvu a zalejeme paradajkovou šťavou.
  • Prisypeme okúsky, zalejeme vodou, aby bolo všetko v nádobe potopené.
  • Zaklopíme pokrievkou. Na miernom ohni dusíme tak dlho, kým sa mäso neprepečie.
Kuracia zmes s hubami a uhorkou.
Zdroj: https://tastycraze.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.