Tento vynikajúci šalát vás očarí intenzívnou chuťou karí a ananásu. Jemná textúra hlávkového šalátu a pečeného kurčaťa spolu s chrumkavými praženými mandľami prináša jedinečný chuťový zážitok, ktorý si budete chcieť užívať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 400 g kuracích pŕs
- 120 g konzervovaného ananásu vrátane šťavy z konzervy
- 1 hlávkový šalát
- 3 lyžice pražených nasekaných mandlí
- 200 ml rastlinného oleja
- 1 vajce
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžička kari korenia
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Konzervovaný ananás sceďte a šťavu si dajte bokom.
- Kuracie prsia nakrájajte na kocky a tie pridajte do plastového vrecka.
- Pridajte soľ a 1 lyžičku karí a korenia do mäsa poriadne votrite.
- Pridajte 5 lyžíc ananásovej šťavy.
- Vytlačte z vrecka všetok vzduch a uzavrite ho.
- Nechajte kura 20 minút marinovať a rúru medzitým predhrejte na 200 °C.
- Rozklepnite vajcia do vysokej nádoby.
- Mixujte tyčovým mixérom pohybom hore a dole, pokiaľ vajcia nezdvojnásobia svoj objem a nespenia.
- Opatrne prilievajte olej pomalým nepretržitým prúdom za stáleho pohybu mixérom hore a dole.
- Pred pridaním všetkého oleja by mala zmes emulgovať.
- Po dokončení pridajte 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 lyžičku karí a 1/4 lyžičky soli.
- Kuracie kúsky položte na plech a pečte pri 200 ° asi 10 minút alebo kým nebudú hotové (skontrolujte, či je najväčší kus prepečený tak, že ho rozkrojíte na polovicu a uvidíte, či je prepečený).
- Pred pridaním do šalátu mäso nechajte vychladnúť, aby listy šalátu nezvädli.
- Nakrájajte hlávkový šalát a položte ho na dno servírovacej misy.
- Ananás nakrájajte na malé kúsky.
- Pridajte kuracie mäso a kúsky ananásu doprostred šalátu.
- Navrch dajte pražené nasekané mandle.
- Šalát pokvapkajte karí majonézou alebo ju podávajte bokom.
- Užite si to!