Kurací šalát s feniklom a pomarančmi

Kurací šalát s feniklom a pomarančmi

Rýchle a živé jedlo, ktoré sa zaradí do vášho jedálnička a vy ho s obľubou budete pripravovať stále dookola. Podávajte s celozrnným chlebom, tortillou alebo ryžou.

Ingrediencie

  • 1 plod feniklu, rozpolený a nakrájaný na tenké plátky
  • 3 pomaranče, olúpané a nasekané
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru alebo 1 lyžička sušeného
  • 500 g vykostených kuracích pŕs alebo stehien
  • 1 lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky korenia

Postup

  1. Pripravte si gril a postavte mriežku 10 cm od zdroja tepla.
  2. Fenikel, pomaranče, cibuľu, 2 lyžice olivového oleja, kôpor a polovicu soli a korenia zmiešajte v strednej mise.
  3. Nechajte marinovať, raz alebo dvakrát premiešajte, kým grilujete kura.
  4. Kurča potrite zvyšnú 1 lyžicou oleja a posypte zvyšnou ½ lyžičkou soli a ¼ lyžičkou korenia.
  5. Keď je gril horúci, položte kúsky kurčaťa priamo na rošt a grilujte, kým kurča neznedne, 3 – 5 minút z každej strany v prípade pŕs, o päť minút viac v prípade stehien.
  6. Ochutnajte šalát a dokoreňte.
  7. Nakrájajte kúsky kurčaťa a podávajte ich na veľkej lyžici šalátu alebo jednoducho všetko len premiešajte.
Šalát s feniklom a kuracím mäsom servírovaný v sklenenej mise s vedľa položeným nožom.
www.markbittman.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na šaláty z červenej repy , ktoré sú lahodné a svieže.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.