Delikátny šošovkový šalát s kuracím mäsom, vlašskými orechmi a krémovou zálievkou sa stane vašim obľúbeným zdravým pokrmom, ktorý si radi budete pripravovať stále a stále dookola.
Ingrediencie
- 2 ½ šálok sušenej zelenej šošovky
- 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na štvrtky
- 1 stredná cibuľa
- 3 celé strúčiky cesnaku
- 6 šálok kuracieho vývaru (alebo vody)
- 1 bobkový list
- ½ šálky petržlenu, nasekané
- 4 šálky rukoly, baby špenátu alebo iného šalátu (voliteľne)
- 3 šálky vareného kurčaťa, nakrájaného na kocky
- 1 šálka jarnej cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1 šálka polovíc alebo kúskov vlašských orechov
Na dresing:
- 1/3 šálky bieleho vína alebo jablčného octu
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- ½ šálky olivového alebo repkového oleja
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 polievková lyžica javorového sirupu
Postup
- Šošovku prepláchnite a preložte do veľkého hrnca.
- Pridajte mrkvu, cibuľu, 3 celé strúčiky cesnaku, kuracie vývar (alebo vodu) a bobkový list.
- Priveďte do varu na strednom ohni.
- Zredukujte na miernom plameni, odstráňte akúkoľvek penu, prikryte a varte asi 20 minút alebo kým šošovka nezmäkne, ale zachová si tvar.
- Zatiaľ čo sa šošovka varí, zmiešajte prísady na dresing v mixéri.
- Rozmixujte do krémova a dajte bokom.
- Akonáhle je šošovka uvarená, sceďte a zlikvidujte mrkvu, cibuľu, cesnak a bobkový list.
- Vložte šošovku do veľkej misy, pridajte dresing a jemne premiešajte.
- Pridajte do šošovky kuracie mäso, premiešajte a dajte do chladničky na 1 hodinu alebo cez noc.
- Tesne pred podávaním pridajte jarnú cibuľku, vlašské orechy a petržlenovú vňať.
- Podľa potreby podávajte na šaláte.
Inšpirujte sa našimi vynikajúcimi receptami na kuracie šaláty vrátane luxusných dressingov.