Najlepšia kuracia polievka, akú kedy budete jesť! Recept je jednoduchý na prípravu a ideálny na konzumáciu keď je vám zle. Nabitý protizápalovými prísadami, ako je zázvor, kurkuma, cesnak.
Čo budeme potrebovať
- Lyžica avokádového oleja (alebo olivového oleja)
- Cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 veľké mrkvy (nakrájané na plátky)
- 2 stopkaté zelery (nakrájané nahrubo)
- Lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
- Lyžica kurkumy
- 600 ml kuracieho vývaru
- 500 g kuracích pŕs (alebo stehien)
- Lyžička rozmarínu
- Lyžička tymiánu
- ½ lyžičky soli
- Štipka korenia
- 100 g kuskusu
- 75 g hrášku
Postup
- Veľký hrniec si dáme na platňu a sporák zapneme na strednú teplotu
- Pridáme olej
- Akonáhle sa olej zahreje, pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler
- Varíme ich niekoľko minút, kým cibuľa nezosklovatí
- Ďalej pridáme nastrúhaný zázvor a kurkumu
- Začneme vyprážať a vyprážame asi 30 sekúnd, kým sa korenie nerozvonia
- Potom pridáme kurací vývar, kuracie prsia, rozmarín, tymián, soľ a korenie
- Polievku privedieme do varu a potom pridávame kuskus
- Teplotu potom znížime a polievku varíme bez pokrievky 20-25 minút, kým kurča nie je úplne prepečené
- Akonáhle je kura uvarené, vyberieme ho a preložíme ho na doštičku
- Mäso potom vidličkou natrháme na malé kúsočky a vrátime ho späť do hrnca
- Zároveň do hrnca pridáme mrazený hrášok
- Polievku ochutnáme av prípade potreby dochutíme