Kurací vývar so zapusteným vajcom

Kurací vývar so zapusteným vajcom

Vajcia dodá vášmu vývaru tú správnu chuť. Skúste si tento recept a uvarte si polievku, ktorú obohatíte práve zapustením vajca.

Ingrediencie

  • 500g kuracích drobov alebo stehien
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks zeleru
  • 1 ks petržlenu
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 6 guličiek celého korenia a 4 guličky nového korenia
  • 2 ks bobkového listu
  • 50g masla
  • Hladká múka
  • 1-2 ks vajcia
  • soľ a korenie

Postup

  • Kuracie mäso spoločne s nakrájanou koreňovou zeleninou vložte do väčšieho hrnca.
  • Všetko riadne zalejte studenou vodou a priveďte do varu.
  • Varte asi 2 hodiny a 30 minút pred koncom pridajte celé korenie, nové korenie a bobkové listy.
  • Po uvarení odoberte mäso so zeleninou a do polievky ich nakrájajte.
  • Polievku osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Z masla a múky si urobte zápražku, ktorú polievku zahustíte.
  • Pár minút povarte a medzitým si v hrnčeku rozšľahajte vajíčka.
  • Nakoniec rozšľahané vajcia do polievky cez vidličku zavarte.
  • Polievku dochuťte a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Kuracia polievka s vajcom
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.