Jemné kuracie mäso a chrumkavá zelenina v jasne žltej karí omáčke potešia vaše chuťové bunky! Pripravte tento pokrm svojim hosťom a nebudú veriť, že ste ho nepriniesli z luxusného ázijského bistra.
Čo budete potrebovať
- 340 g kuracích prsníkov, nakrájaných na tenké plátky
- 2 lyžice arašidového oleja (alebo rastlinného oleja)
- 1/2 veľké biele cibule, nakrájané
- 1 cm kus strúhaného zázvoru
- 1 zelená paprika, nakrájaná
- 1 mrkva, nakrájaná
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžička soli
- 2 lyžičky ustricovej omáčky
Na marinádu:
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžica vína Shaoxing (alebo suchého sherry)
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Na zmes korenia:
- 1 a 1/2 lyžičky kari korenia
- 1 lyžička sušenej kurkumy
- 1/4 až 1/2 lyžičky chilli vločiek
Postup
- Zmiešajte kuracie mäso, soľ, víno Shaoxing a kukuričný škrob v stredne veľkej miske.
- Premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo a dajte bokom.
- Do veľkej panvice pridajte olej a rozpáľte ho na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
- Pridajte cibuľu a za stáleho miešania opekajte 1 minútu.
- Pridajte zázvor, papriku, mrkvu a zmes korenia.
- Restujte a miešajte, kým zelenina nezačne mäknúť, asi 2 minúty.
- Zalejte kuracím vývarom.
- Pridajte cukor, soľ a ustrícovú omáčku.
- Miešajte, aby sa všetko dobre premiešalo a priveďte do varu.
- Plameň nastavte na stredne nízku teplotu, aby sa vývar pomaly varil.
- Pridajte marinované kura.
- Pomocou špachtle oddeľte všetky kusy, ktoré sú zlepené.
- Varte 2 minúty, alebo pokiaľ nie sú kúsky kurčaťa prepečené a omáčka mierne nezhustne.
- Všetko preložte na veľký tanier.
- Podávajte horúce s ryžou ako hlavné jedlo.