Kuracia čína na karí

Kuracia čína na karí

Jemné kuracie mäso a chrumkavá zelenina v jasne žltej karí omáčke potešia vaše chuťové bunky! Pripravte tento pokrm svojim hosťom a nebudú veriť, že ste ho nepriniesli z luxusného ázijského bistra.

Čo budete potrebovať

  • 340 g kuracích prsníkov, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 lyžice arašidového oleja (alebo rastlinného oleja)
  • 1/2 veľké biele cibule, nakrájané
  • 1 cm kus strúhaného zázvoru
  • 1 zelená paprika, nakrájaná
  • 1 mrkva, nakrájaná
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky ustricovej omáčky

Na marinádu:

  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžica vína Shaoxing (alebo suchého sherry)
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Na zmes korenia:

  • 1 a 1/2 lyžičky kari korenia
  • 1 lyžička sušenej kurkumy
  • 1/4 až 1/2 lyžičky chilli vločiek

Postup

  • Zmiešajte kuracie mäso, soľ, víno Shaoxing a kukuričný škrob v stredne veľkej miske.
  • Premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo a dajte bokom.
  • Do veľkej panvice pridajte olej a rozpáľte ho na stredne vysokom plameni, kým nebude horúci.
  • Pridajte cibuľu a za stáleho miešania opekajte 1 minútu.
  • Pridajte zázvor, papriku, mrkvu a zmes korenia.
  • Restujte a miešajte, kým zelenina nezačne mäknúť, asi 2 minúty.
  • Zalejte kuracím vývarom.
  • Pridajte cukor, soľ a ustrícovú omáčku.
  • Miešajte, aby sa všetko dobre premiešalo a priveďte do varu.
  • Plameň nastavte na stredne nízku teplotu, aby sa vývar pomaly varil.
  • Pridajte marinované kura.
  • Pomocou špachtle oddeľte všetky kusy, ktoré sú zlepené.
  • Varte 2 minúty, alebo pokiaľ nie sú kúsky kurčaťa prepečené a omáčka mierne nezhustne.
  • Všetko preložte na veľký tanier.
  • Podávajte horúce s ryžou ako hlavné jedlo.
Kuracie mäso a chrumkavá zelenina v jasne žltej karí omáčke v panvici.
www.omnivorescookbook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.