Rýchla a zdravá večera, ktorá je hotová iba za 25 minút? Presne taký je tento recept na kúsky kuracieho mäsa restovaného s cibuľou a cuketou v rýchlej teriyaki omáčke!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na tenké plátky a potom nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžičky jablčného octu
- 2 lyžičky kryštálového cukru
- 1 lyžica nastrúhaného čerstvého
- 3 strúčiky rozotreného cesnaku
- 2 lyžice vody
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
- 2 stredné cukety
- 1 veľká červená alebo žltá cibuľa
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- sezamové semienka voliteľne na ozdobu
- nakrájaná jarná cibuľka na ozdobu
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte kuracie kúsky, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku jablčného octu a 1 lyžičku kryštálového cukru.
- Dajte bokom, zatiaľ čo budete pripravovať zostávajúce ingrediencie.
- V malej miske zmiešajte zvyšné 3 lyžice sójovej omáčky, zvyšnú 1 lyžičku jablčného octu, zvyšnú 1 lyžičku cukru, zázvor, cesnak, vodu, kukuričný škrob a vločky červeného chilli.
- Dajte bokom.
- Cuketám odkrojte konce.
- Rozrežte pozdĺžne napoly a potom položte ploché, rezné strany na pult.
- Nakrájajte priečne na polmesiaca hrubé cca 0,5 cm.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno.
- V širokej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja na stredne vysokom plameni.
- Akonáhle je olej horúci, pridajte mäso a marinádu, ktorá z neho zostala.
- Opekajte, kým nie je mäso zvonku zlatisto hnedé a úplne prepečené, asi 3 až 4 minúty.
- Vyberte na tanier.
- Zohrejte zvyšnú 1 lyžicu oleja.
- Pridajte cibuľu.
- Restujte, kým nezmäkne a nezačne hnednúť, 4 až 5 minút.
- Omáčku ešte raz premiešajte a potom ju pridajte do panvice.
- Nechajte variť 30 sekúnd, potom pridajte nakrájanú cuketu.
- Varte, kým cuketa nezačne mäknúť, ešte asi 3 minúty.
- Zložte z platne a potom vmiešajte odložené kurča.
- Podávajte horúce, posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou podľa chuti.
Máme pre vás aj ďalšie tradičné recepty na čínu 4x inak. S mäsom aj bez!