Zelenina by v našom jedálničku nemala chýbať, a preto vám prinášame recept na nátierku, ktorá jej obsahuje. Poďte si vychutnať kombináciu kurčaťa a grilovanej zeleniny na opečenom krajci chleba.
Čo budeme potrebovať
- 1 malá cuketa
- 150 g ružičiek brokolice
- ½ strednej červenej cibule (nakrájaná na veľké kocky)
- 1 červená paprika (nakrájaná na veľké kocky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- lyžička soli
- 230 g smotanového syra
- ½ lyžičky cesnaku v prášku
- ½ lyžičky cibule v prášku
- lyžička sušenej bazalky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 varené kuracie prsia
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Cuketu orežeme na oboch koncoch a rozpolíme
- Odstránime semienka a nakrájame na malé kúsky
- Nakrájanú cuketu spoločne s ružičkami brokolice, cibuľou, paprikou a cesnakom vložíme do väčšej misy
- Prilejeme olivový olej
- Zeleninu premiešame, aby sa v oleji obalila
- Vyložíme ju na plech, posypeme soľou
- Zeleninu pečieme 20 minút, kým nezmäkne
- Vo vedľajšej mise medzitým zmiešame smotanový syr, cesnakové korenie, cibuľové korenie, bazalku a citrónovú šťavu
- V kuchynskom robote si rozomelieme kuracie prsia, kým nebudú úplne jemné
- Kuracie rozomleté mäso zmiešame so syrovou zmesou
- Zeleninu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť
- Potom ju preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme
- Rozmixovanú zeleninu vmiešame do kuracej zmesi
- Osolíme a operíme podľa našich preferencií
- Nátierku prikryjeme a uložíme do chladničky
- Necháme ju oddýchnuť aspoň 2 hodiny
- Nátierku podávame s chlebom, toastom alebo krekry