Kuracia nátierka s grilovanou zeleninou

Kuracia nátierka s grilovanou zeleninou

Zelenina by v našom jedálničku nemala chýbať, a preto vám prinášame recept na nátierku, ktorá jej obsahuje. Poďte si vychutnať kombináciu kurčaťa a grilovanej zeleniny na opečenom krajci chleba.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 malá cuketa
  2. 150 g ružičiek brokolice
  3. ½ strednej červenej cibule (nakrájaná na veľké kocky)
  4. 1 červená paprika (nakrájaná na veľké kocky)
  5. 2 strúčiky cesnaku
  6. 2 lyžice olivového oleja
  7. lyžička soli
  8. 230 g smotanového syra
  9. ½ lyžičky cesnaku v prášku
  10. ½ lyžičky cibule v prášku
  11. lyžička sušenej bazalky
  12. 2 lyžice citrónovej šťavy
  13. 2 varené kuracie prsia

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Cuketu orežeme na oboch koncoch a rozpolíme
  3. Odstránime semienka a nakrájame na malé kúsky
  4. Nakrájanú cuketu spoločne s ružičkami brokolice, cibuľou, paprikou a cesnakom vložíme do väčšej misy
  5. Prilejeme olivový olej
  6. Zeleninu premiešame, aby sa v oleji obalila
  7. Vyložíme ju na plech, posypeme soľou
  8. Zeleninu pečieme 20 minút, kým nezmäkne
  9. Vo vedľajšej mise medzitým zmiešame smotanový syr, cesnakové korenie, cibuľové korenie, bazalku a citrónovú šťavu
  10. V kuchynskom robote si rozomelieme kuracie prsia, kým nebudú úplne jemné
  11. Kuracie rozomleté mäso zmiešame so syrovou zmesou
  12. Zeleninu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť
  13. Potom ju preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme
  14. Rozmixovanú zeleninu vmiešame do kuracej zmesi
  15. Osolíme a operíme podľa našich preferencií
  16. Nátierku prikryjeme a uložíme do chladničky
  17. Necháme ju oddýchnuť aspoň 2 hodiny
  18. Nátierku podávame s chlebom, toastom alebo krekry
Zeleninovo-kuracia nátierka s orechmi a krekrami.
Zdroj: insimoneskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.