Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľkou a Madeirou

Kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľkou a Madeirou

Lahodná restovaná pečeň s cibuľkou a portským vínom sa príjemne pohrajú s vašimi chuťovými bunkami a vy spoznáte, že aj vnútornosti môžu byť úplne luxusnou pochúťkou!

Ingrediencie

  • 3 lyžice oleja
  • 3 cibule nakrájané na tenké plátky
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 500 g kuracej pečene
  • 1/2 šálky vína Madeira
  • 1 vajce uvarené natvrdo
  • 2 lyžice nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Na panvicu dajte 2 lyžice oleja, rozohrejte a pridajte nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte polovicu soli a korenia, restujte do zlatista, potom ich preložte z panvice do misky.
  3. Kuraciu pečeň umyte a prekrojte vždy na polovicu.
  4. Na panvicu pridajte zvyšnú lyžicu oleja a do rozohriateho oleja vložte kúsky pečene.
  5. Pridajte zvyšok soli a korenia a orestujte zo všetkých strán.
  6. Pečeň by mala zostať vo vnútri mierne ružová.
  7. Do panvice k pečeni pridajte Madeiru, vložte orestovanú cibuľu a krátko prehrejte.
  8. Servírujte s nakrájanou petržlenovou vňaťou a ozdobte uvareným vajcom nakrájaným na osminky.
  9. Ako prílohu je možné podávať toast alebo hrianku, alebo opekané zemiaky či tortillu .
Kuracia pečeň s cibuľkou a portským vínom servírovaná v miske, ozdobená vajíčkom a petržlenovou vňaťou.
www.foodandwine.com

Pozrite sa aj na našich 6 najlepších receptov na osmaženú pečeň . Ktorý vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.