Lahodná restovaná pečeň s cibuľkou a portským vínom sa príjemne pohrajú s vašimi chuťovými bunkami a vy spoznáte, že aj vnútornosti môžu byť úplne luxusnou pochúťkou!
Ingrediencie
- 3 lyžice oleja
- 3 cibule nakrájané na tenké plátky
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 500 g kuracej pečene
- 1/2 šálky vína Madeira
- 1 vajce uvarené natvrdo
- 2 lyžice nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Na panvicu dajte 2 lyžice oleja, rozohrejte a pridajte nakrájanú cibuľu.
- Pridajte polovicu soli a korenia, restujte do zlatista, potom ich preložte z panvice do misky.
- Kuraciu pečeň umyte a prekrojte vždy na polovicu.
- Na panvicu pridajte zvyšnú lyžicu oleja a do rozohriateho oleja vložte kúsky pečene.
- Pridajte zvyšok soli a korenia a orestujte zo všetkých strán.
- Pečeň by mala zostať vo vnútri mierne ružová.
- Do panvice k pečeni pridajte Madeiru, vložte orestovanú cibuľu a krátko prehrejte.
- Servírujte s nakrájanou petržlenovou vňaťou a ozdobte uvareným vajcom nakrájaným na osminky.
- Ako prílohu je možné podávať toast alebo hrianku, alebo opekané zemiaky či tortillu .
Pozrite sa aj na našich 6 najlepších receptov na osmaženú pečeň . Ktorý vyskúšate ako prvý?