Domnievate sa, že na obalenie je ako jedna z ingrediencií vždy nutná strúhanka? Tento jednoduchý recept vás presvedčí o opaku!
Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečene
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 vajcia
- 1 šálka kyslej smotany
- 4 PL hladkej múky
- olej
- soľ, korenie
- čerstvá pažítka či petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Vo väčšej miske zmiešajte vajcia, kyslú smotanu, múku, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte do podoby hladkého cestíčka a misku odložte nabok.
- Pečeň umyte, odblaňte a prípadne rozkrojte na polovicu.
- Ak chcete, môžete ich tiež mierne naklepať, aby dostala podobu rezňa.
- Následne pečeň osoľte, okoreňte a ponorte do cestíčka.
- Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a následne jednotlivé kúsky pečene smažte dozlatista.
- Po vybratí pečeň položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.
Pečeň obaľovaná v cestíčku posypte čerstvými bylinkami a servírujte so zemiakovou kašou či zeleninovým šalátom.