Kuracia pečeň vyprážaná v cestíčku

Kuracia pečeň vyprážaná v cestíčku

Domnievate sa, že na obalenie je ako jedna z ingrediencií vždy nutná strúhanka? Tento jednoduchý recept vás presvedčí o opaku!

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečene
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 4 PL hladkej múky
  • olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá pažítka či petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešajte vajcia, kyslú smotanu, múku, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
  2. Všetko dôkladne premiešajte do podoby hladkého cestíčka a misku odložte nabok.
  3. Pečeň umyte, odblaňte a prípadne rozkrojte na polovicu.
  4. Ak chcete, môžete ich tiež mierne naklepať, aby dostala podobu rezňa.
  5. Následne pečeň osoľte, okoreňte a ponorte do cestíčka.
  6. Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a následne jednotlivé kúsky pečene smažte dozlatista.
  7. Po vybratí pečeň položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný olej.

Pečeň obaľovaná v cestíčku posypte čerstvými bylinkami a servírujte so zemiakovou kašou či zeleninovým šalátom.

Kuracia pečeň v cestíčku s pažítkou
zdroj: it.nextews.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.