Kuracia polievka na pekinský spôsob

Kuracia polievka na pekinský spôsob

U tejto znamenitej polievky si prídu na svoje milovníci kuracieho mäsa a exotických chutí.

Ingrediencie

  • 250 g kuracích pŕs
  • 100 g čerstvých shiitake húb
  • 0.5 l kuracieho vývaru
  • 150 g bambusových výhonkov
  • chilli pasta
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 100 g mungo klíčkov
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 1 lyžica cukru
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup

  1. Kuracie prsia vložíme do vývaru, privedieme do varu a varíme 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme zeleninu. Bambusové výhonky necháme odkvapkať. Cibuľu, mrkvu huby nakrájame na drobno.
  3. Mäso vyberieme hrnce a nakrájame na kocky a vrátime späť do hrnca.
  4. Do vývaru pridáme paradajkovú pastu, cukor a ocot.
  5. Do panvice nalejeme olej a opražíme si na ňom cibuľu s čili.
  6. Akonáhle má cibuľa zlatú farbu tak ju pridáme do hrnca s polievkou.
  7. Pridáme mrkvy, huby, babmusové výhonky a varíme 15 minút.
  8. Dochutíme sójovou omáčkou, pridáme vo vode rozmiešaný kukuričný škrob a miešame pokiaľ nám polievka nezačne hustnúť.
  9. Polievku podávame ozdobenú jarnou cibuľkou.
Kuracia čínska polievka s hubami v čínskej miske.
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.