Okrem kuracích stehien môžete použiť aj celé kura. Naopak sa nehodia kuracie prsia, ktoré neobsahujú kosti a kožu, ktoré dodajú vývaru na sile.
Ingrediencie:
- 1 PL oleja
- 2 cibuľa
- kúsok čerstvého zázvoru, cca 5 cm
- 2000 ml vody
- 1500 g kuracích stehien s kosťou a kožou
- 1 zväzok koriandra
- 5 strukov badiánu
- 1 tyčinka škorice
- 4 celé klinčeky
- 2 čajové lyžičky feniklových semienok
- 2 čajové lyžičky semienok koriandra
- 8 čajových lyžičiek rybej omáčky
- 6 čajových lyžičiek bieleho cukru
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 360 g sušených ryžových rezancov
- 2 jarné cibuľky
- 3 šálky fazuľových klíčkov, thajská bazalka, koriander, chilli papričky, limetka na ozdobenie
Postup:
- Vo veľkom hrnci rozohrejte na prudkom ohni olej.
- Vložte olúpaný a rozpolené zázvor a cibuľu a nechajte ich 2-3 minút smažiť, kým nezmäknú. Otočte ich a ponechajte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte vodu, kuracie mäso a všetko korenie s výnimkou soli.
- Priveďte zmes do varu, potom znížte teplotu a priklopte napoly pokrievkou.
- Varte na miernom ohni približne hodinu a pol.
- Raz alebo dvakrát počas varenia zoberte penu, ktorá vystúpi na povrch.
- Vyberte kuracie mäso a vývar sceďte do čistého hrnca.
- Pridajte soľ a priveďte vývar k miernemu varu. Vývar by mal byť mierne slaný, ak nie, pridajte soľ.
- Kuracie mäso rozdrobte, kosti a kožu vyhoďte.
- Tesne pred podávaním pripravte ryžové rezance podľa návodu na obale.
- Hotové rezance dajte do misiek. Navrch dajte kuracie mäso a zalejte horúcim vývarom.
- Na záver posypte jarnou cibuľkou a ozdobte fazuľovými klíčkami, korením a pridajte vylisovanú limetku.
Nielen Vietnam, Čína či Thajsko majú svoje tradičné polievky. Okrem receptov na polievky pho môžete vyskúšať aj takzvaný japonský ramien . Existuje v mnohých rozmanitých a veľmi chutných variantoch.