Zahrejte sa výdatnou misou vývaru s kuraťom a kukuricou inšpirovaného Áziou. Polievku pripravíte iba za 20 minút a je tak skvelým jedlom na víkend, kedy nemáte toľko času. Zázvorom a jarným cibuľkou pridáte pikantnosť a extra chuť.
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemné plátky
- 2 cm zázvor, olúpaný a jemne nasekaný
- 4 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- 325 g plechovky sladkej kukurice, scedené
- 1 kocka kuracieho vývaru, pripravená na 1,2 litra
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 2 pečené filety z kuracích pŕs, zbavené kože, nasekané
- 15 g čerstvého koriandra, jemne nasekaného
- sezamový olej, na podávanie (voliteľne)
Postup
- Na miernom ohni zahrejte olej vo veľkej panvici a pridajte cesnak, zázvor a väčšinu jarnej cibuľky.
- Varte 2-3 minúty, kým nezmäknú.
- Medzitým dajte tri štvrtiny kukurice do misy a rozmixujte ju s tyčovým mixérom na hladkú pastu.
- Dajte bokom.
- Pridajte do hrnca vývar a sójovú omáčku.
- Priveďte do varu a potom varte.
- Vmiešajte pyré z kukurice, potom pridajte zostávajúce jadrá kukurice a nasekané kura.
- Varte po dobu 4-5 minút, aby sa všetko zahrialo.
- Odoberte panvicu z ohňa a za stáleho miešania prilejte vajcia, aby ste vytvorili malé nitky.
- Dochuťte čiernym korením a posypte koriandrom.
- Podávajte v miskách posypaných zvyšnou jarnou cibuľkou a pokvapkané sezamovým olejom a extra sójovou omáčkou, ak chcete.
Ak vám kuchyňa tohto ázijského velikána zachutila, pozrite sa na recepty na Kung Pao , jedno z najznámejších jedál z Číny.