Kuracia polievka s kukuricou po čínsku

Kuracia polievka s kukuricou po čínsku

Zahrejte sa výdatnou misou vývaru s kuraťom a kukuricou inšpirovaného Áziou. Polievku pripravíte iba za 20 minút a je tak skvelým jedlom na víkend, kedy nemáte toľko času. Zázvorom a jarným cibuľkou pridáte pikantnosť a extra chuť.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemné plátky
  • 2 cm zázvor, olúpaný a jemne nasekaný
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
  • 325 g plechovky sladkej kukurice, scedené
  • 1 kocka kuracieho vývaru, pripravená na 1,2 litra
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 2 pečené filety z kuracích pŕs, zbavené kože, nasekané
  • 15 g čerstvého koriandra, jemne nasekaného
  • sezamový olej, na podávanie (voliteľne)

Postup

  1. Na miernom ohni zahrejte olej vo veľkej panvici a pridajte cesnak, zázvor a väčšinu jarnej cibuľky.
  2. Varte 2-3 minúty, kým nezmäknú.
  3. Medzitým dajte tri štvrtiny kukurice do misy a rozmixujte ju s tyčovým mixérom na hladkú pastu.
  4. Dajte bokom.
  5. Pridajte do hrnca vývar a sójovú omáčku.
  6. Priveďte do varu a potom varte.
  7. Vmiešajte pyré z kukurice, potom pridajte zostávajúce jadrá kukurice a nasekané kura.
  8. Varte po dobu 4-5 minút, aby sa všetko zahrialo.
  9. Odoberte panvicu z ohňa a za stáleho miešania prilejte vajcia, aby ste vytvorili malé nitky.
  10. Dochuťte čiernym korením a posypte koriandrom.
  11. Podávajte v miskách posypaných zvyšnou jarnou cibuľkou a pokvapkané sezamovým olejom a extra sójovou omáčkou, ak chcete.
Polievka s kukuricou, kuracím mäsom a jarnou cibuľkou naberaná lyžicou.
www.realfood.tesco.com

Ak vám kuchyňa tohto ázijského velikána zachutila, pozrite sa na recepty na Kung Pao , jedno z najznámejších jedál z Číny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.