Klasická kuracia rezancová polievka, po ktorej sa budete cítiť tak dobre. Ideálny recept v chorobe a chladných dňoch!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice masla
- Cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 mrkvy (nakrájaná na kocky)
- 2 stopkaté zelery (nadrobno nakrájaný)
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 800 ml kuracieho vývaru
- 2 bobkové listy
- Soľ
- Korenie
- 1,5 kg kuracích pŕs
- 250 g širokých rezancov
- Hrsť čerstvého petržlenu
- Čerstvý kôpor
- Lyžica citrónovej šťavy
Postup
- Vo veľkom hrnci si rozpustíme maslo
- Pridáme cibuľu, mrkvu a zeler
- Za občasného miešania zeleninu varíme asi 3-4 minúty
- Potom pridáme cesnak
- Vyprážame ho, kým sa nerozvonia
- Následne pridáme kurací vývar a bobkové listy
- Vývar dochutíme soľou a korením
- Pridáme kuracie prsia a polievku privedieme do varu
- Akonáhle sa vývar začne variť, znížime teplotu a hrniec prikryjeme
- Varíme dovtedy, kým kurča nie je úplne prepečené približne 30-40 minút
- Kurča potom z hrnca vyberieme a naporciujeme ho na menšie kúsky
- Kurča vrátime do hrnca a pridáme cestoviny
- Cestoviny varíme do mäkka asi 6-7 minút
- Hrniec potom odstránime z tepla a vmiešame petržlen, kôpor a šťavu z citróna
- Polievku ochutnáme a poprípade dochutíme soľou a korením
- Hotovú polievku ihneď podávame