Kuracie prsia plnené špenátom a syrom obalené v lahodnej slanine. Pripravte delikátnu večeru, na ktorej si pochutná celá rodina.
Ingrediencie
- 200 g čerstvého špenátu
- 60 g eidamu
- 2 lyžice krémového syra typu lučina
- 4 kuracie prsia
- 1 cibuľa
- 8 plátkov anlickej slaniny
- 1 lyžica oleja
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180°.
- Špenát sparte horúcou vodou.
- V hlbšej panvici rozohrejte olej, pridajte na kúsky nakrájanú cibuľu a opečte.
- Vložte vyžmýkaný, pokrájaný špenát, premiešajte a pridajte krémový syr. Dobre premiešajte a prehrejte.
- Kuracie mäso rozklepte, z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Na kuchynskú dosku natiahnite potravinovú fóliu a rozklepané kuracie prsia na ňu rozložte tak, aby vytvárali jeden plát.
- Na mäso rozotrite špenátovú zmes a posypte nastrúhaným syrom.
- Mäso zarolujte, igelit zložte, obaľte plátkami slaniny a prepichnite špáradlami, aby držalo tvar.
- Dajte do zapekacej misky alebo pekáča a pečte 35 – 40 minút.
- Po upečení nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a ľahkým šalátkom.