Kuracia roláda so špenátom

Kuracia roláda so špenátom

Kuracie prsia plnené špenátom a syrom obalené v lahodnej slanine. Pripravte delikátnu večeru, na ktorej si pochutná celá rodina.

Ingrediencie

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 60 g eidamu
  • 2 lyžice krémového syra typu lučina
  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 8 plátkov anlickej slaniny
  • 1 lyžica oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°.
  • Špenát sparte horúcou vodou.
  • V hlbšej panvici rozohrejte olej, pridajte na kúsky nakrájanú cibuľu a opečte.
  • Vložte vyžmýkaný, pokrájaný špenát, premiešajte a pridajte krémový syr. Dobre premiešajte a prehrejte.
  • Kuracie mäso rozklepte, z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Na kuchynskú dosku natiahnite potravinovú fóliu a rozklepané kuracie prsia na ňu rozložte tak, aby vytvárali jeden plát.
  • Na mäso rozotrite špenátovú zmes a posypte nastrúhaným syrom.
  • Mäso zarolujte, igelit zložte, obaľte plátkami slaniny a prepichnite špáradlami, aby držalo tvar.
  • Dajte do zapekacej misky alebo pekáča a pečte 35 – 40 minút.
  • Po upečení nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a ľahkým šalátkom.
Rozrezané kuracie vrecko plnené špenátovou zmesou-
Zdroj: spendwithpennies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.