Možno ste dostali chuť na niečo osviežujúce, ľahké a chutné. S týmto receptom na originálny vietnamský šalát naplníte všetky vaše predstavy. Aj keď v šaláte nájdeme ryžové rezance a kuracie mäso, šalát by mal pred podávaním trochu vychladnúť. Najmä v južnom Vietname je tento šalát veľmi obľúbený a je možné si ho vychutnať ako prílohu k rôznym pokrmom alebo podávať samostatne ako hlavný chod.
Čo budeme potrebovať
- 500 g kuracieho mäsa
- 2 cibuľa
- 500 g ryžových rezancov
- 250 g klíčkov mungo
- 100 g nesolených arašidov
- Lyžica rybacej omáčky
- Soľ
- Korenie
- Hlávkový šalát
- Zväzok jarnej cibuľky
- Čerstvý koriander
- Cukor
- Citrónová šťava
- Ocot
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky
- Na panvici si rozohrejeme olej
- Keď je olej rozohriaty pridáme cibuľu a nakrájaný cesnak
- Zmes necháme rozvoňať a potom pridáme kuracie mäso
- Miešame a vyprážame, kým nie je hotové
- Potom si vo vode so soľou a octom uvaríme domäkka ryžové rezance
- Vodu zlejeme a rezance opláchneme v studenej vode
- Nesolené arašidy si na panvici na sucho opražíme av mixéri rozomelieme na menšie kúsky
- Hlávkový šalát umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy
- Jarnú cibuľku nakrájame na drobné kolieska
- A koriander si nahrubo nasekáme
- Na omáčku si v teplej vode rozpustíme cukor
- Pridáme citrónovú šťavu, rybiu omáčku a cesnak
- Pre pálivú verziu pridáme aj chilli
- Všetko spolu premiešame
- Na servírovanie do misiek pripravíme najskôr šalát, potom klíčky, rezance, mäso, bylinky a arašidy
- Polejeme omáčkou a podávame