Kuracie bun bo nam bo

Kuracie bun bo nam bo

Možno ste dostali chuť na niečo osviežujúce, ľahké a chutné. S týmto receptom na originálny vietnamský šalát naplníte všetky vaše predstavy. Aj keď v šaláte nájdeme ryžové rezance a kuracie mäso, šalát by mal pred podávaním trochu vychladnúť. Najmä v južnom Vietname je tento šalát veľmi obľúbený a je možné si ho vychutnať ako prílohu k rôznym pokrmom alebo podávať samostatne ako hlavný chod.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g kuracieho mäsa
  2. 2 cibuľa
  3. 500 g ryžových rezancov
  4. 250 g klíčkov mungo
  5. 100 g nesolených arašidov
  6. Lyžica rybacej omáčky
  7. Soľ
  8. Korenie
  9. Hlávkový šalát
  10. Zväzok jarnej cibuľky
  11. Čerstvý koriander
  12. Cukor
  13. Citrónová šťava
  14. Ocot

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky
  2. Na panvici si rozohrejeme olej
  3. Keď je olej rozohriaty pridáme cibuľu a nakrájaný cesnak
  4. Zmes necháme rozvoňať a potom pridáme kuracie mäso
  5. Miešame a vyprážame, kým nie je hotové
  6. Potom si vo vode so soľou a octom uvaríme domäkka ryžové rezance
  7. Vodu zlejeme a rezance opláchneme v studenej vode
  8. Nesolené arašidy si na panvici na sucho opražíme av mixéri rozomelieme na menšie kúsky
  9. Hlávkový šalát umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy
  10. Jarnú cibuľku nakrájame na drobné kolieska
  11. A koriander si nahrubo nasekáme
  12. Na omáčku si v teplej vode rozpustíme cukor
  13. Pridáme citrónovú šťavu, rybiu omáčku a cesnak
  14. Pre pálivú verziu pridáme aj chilli
  15. Všetko spolu premiešame
  16. Na servírovanie do misiek pripravíme najskôr šalát, potom klíčky, rezance, mäso, bylinky a arašidy
  17. Polejeme omáčkou a podávame
Tradičný vietnamský šalát s ryžovými rezancami a kuracím mäsom.
Zdroj: kukbuk.pl

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.