Kuracie Čína na karí

Kuracie Čína na karí

Pripravte si čínske karí tak, ako ho nepoznáte. Namiesto kuracieho mäsa môžete použiť aj bravčové. Recept je úplne jednoduchý a zaberie vám menej ako hodinu času.

Ingrediencie

  • 400g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 2 lyžičky kari
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1/2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja/kokosového oleja
  • Hrsť mrazeného hrášku
  • Soľ, korenie
  • Ryža

Postup

  • Nakrájané kuracie kúsky obaľte v múke a dajte bokom.
  • V hlbokej panvici zahrejte lyžicu oleja, na ktorom speňte cibuľku. Potom pridajte prelisovaný cesnak a restujte asi minútu.
  • Vmiešajte karí, kurkumu, cukor a smažte ďalšiu minútu. Potom prilejte vývar, sójovú omáčku a priveďte do varu.
  • Vzniknutú zmes je vhodné rozmixovať tyčovým mixérom.
  • Na inej panvici zohrejte zvyšnú lyžicu oleja a orestujte kuracie mäso zo všetkých strán. Potom prilejte rozmixovanú omáčku, vmiešajte hrášok a všetko priveďte do varu.
  • Varte po dobu 5 minút av prípade potreby pridajte trochu vody alebo kuracieho vývaru, pokiaľ je omáčku potrebné zriediť.
  • Hotové podávajte s uvarenou ryžou.
Ryža s čínskym karí a hráškom.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.