Pripravte si čínske karí tak, ako ho nepoznáte. Namiesto kuracieho mäsa môžete použiť aj bravčové. Recept je úplne jednoduchý a zaberie vám menej ako hodinu času.
Ingrediencie
- 400g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 400ml kuracieho vývaru
- 2 lyžičky hladkej múky
- 2 lyžičky kari
- 1 lyžička kurkumy
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1 lyžička trstinového cukru
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja/kokosového oleja
- Hrsť mrazeného hrášku
- Soľ, korenie
- Ryža
Postup
- Nakrájané kuracie kúsky obaľte v múke a dajte bokom.
- V hlbokej panvici zahrejte lyžicu oleja, na ktorom speňte cibuľku. Potom pridajte prelisovaný cesnak a restujte asi minútu.
- Vmiešajte karí, kurkumu, cukor a smažte ďalšiu minútu. Potom prilejte vývar, sójovú omáčku a priveďte do varu.
- Vzniknutú zmes je vhodné rozmixovať tyčovým mixérom.
- Na inej panvici zohrejte zvyšnú lyžicu oleja a orestujte kuracie mäso zo všetkých strán. Potom prilejte rozmixovanú omáčku, vmiešajte hrášok a všetko priveďte do varu.
- Varte po dobu 5 minút av prípade potreby pridajte trochu vody alebo kuracieho vývaru, pokiaľ je omáčku potrebné zriediť.
- Hotové podávajte s uvarenou ryžou.