Šťavnaté kuracie fašírky podávané s lahodnou ázijskou omáčku z mirinu, sójovej omáčky a cukru nemôžu byť lepšie. Zamilujú si ich aj tí najnáročnejší stravníci!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého kuracieho mäsa izbovej teploty
- žĺtok z 1 vajcia
- 1 jarná cibuľka nakrájaná na kolieska
- 1/4 lyžičky soli
- 3 štipky mletého bieleho alebo čierneho korenia
- 3 štipky kajenského korenia
- 1 lyžica mirinu (voliteľne)
- 1 lyžička praženého sezamového oleja
- 2 lyžice oleja na varenie
Na teriyaki omáčku:
- 1/3 šálky mirinu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica cukru
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky dohromady.
- Ak chcete z mletej kuracej zmesi tvarovať placky, namočte si obe ruky vodou.
- Naberte časť kuracej zmesi, vytvarujte guľu a sploštite ju rukami.
- Dajte bokom.
- Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou.
- Rozohrejte panvicu na stredne nízkom plameni.
- Pridajte olej na varenie.
- Kuracie placky preložte na panvicu a smažte asi 1-2 minúty z každej strany.
- Pokiaľ stred nie je prepečený, otáčajte tam a späť a pokračujte v vyprážaní.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malom hrnci.
- Na miernom ohni poduste a zredukujte na hustejšiu konzistenciu, asi 10 minút.
- Kuracie placky podávajte s omáčkou.
- Nechajte si chutiť!