Kuracie fašírky s teriyaki omáčkou

Kuracie fašírky s teriyaki omáčkou

Šťavnaté kuracie fašírky podávané s lahodnou ázijskou omáčku z mirinu, sójovej omáčky a cukru nemôžu byť lepšie. Zamilujú si ich aj tí najnáročnejší stravníci!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého kuracieho mäsa izbovej teploty
  • žĺtok z 1 vajcia
  • 1 jarná cibuľka nakrájaná na kolieska
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3 štipky mletého bieleho alebo čierneho korenia
  • 3 štipky kajenského korenia
  • 1 lyžica mirinu (voliteľne)
  • 1 lyžička praženého sezamového oleja
  • 2 lyžice oleja na varenie

Na teriyaki omáčku:

  • 1/3 šálky mirinu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica cukru

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky dohromady.
  • Ak chcete z mletej kuracej zmesi tvarovať placky, namočte si obe ruky vodou.
  • Naberte časť kuracej zmesi, vytvarujte guľu a sploštite ju rukami.
  • Dajte bokom.
  • Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou.
  • Rozohrejte panvicu na stredne nízkom plameni.
  • Pridajte olej na varenie.
  • Kuracie placky preložte na panvicu a smažte asi 1-2 minúty z každej strany.
  • Pokiaľ stred nie je prepečený, otáčajte tam a späť a pokračujte v vyprážaní.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malom hrnci.
  • Na miernom ohni poduste a zredukujte na hustejšiu konzistenciu, asi 10 minút.
  • Kuracie placky podávajte s omáčkou.
  • Nechajte si chutiť!
Kuracie fašírky podávané s lahodnou ázijskou omáčku z mirinu, sójovej omáčky a cukru.
www.rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.