Tento jednoduchý recept na gnocchi s kuracím mäsom bez smotany, je ľahší, zdravší a rýchlejší na prípravu. Alebo si pripravte zdravšiu verziu talianskych lasagní z cukety !
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 kuracie prsia
- 1/4 lyžičky soli
- štipka čierneho korenia
- 450 g zemiakových nokov
- 60 g masla
- 400 g listov baby špenátu (alebo nakrájaných listov kelu)
- 400 g sladkej kukurice (okapaná)
- 3 lyžice strúhaného parmezánu
Postup
- V panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Prsia opekajte v panvici na oleji 6 až 8 minút z každej strany, kým nebude zlatisto hnedé.
- Preneste na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť. Prsník nakrájajte na plátky.
- Gnocchi pripravte vo vriacej vode podľa návodu na obale.
- Rozpustite maslo v rovnakej panvici na strednú teplotu, pokračujte vo varení 2 až 3 minúty alebo kým maslo nezíska zlatohnedú farbu.
- Pridajte halušky, špenát a kukuricu na panvicu, varte 3 až 5 minút, kým halušky nie sú zlatisto hnedé a špenát ľahko nezvädne.
- Pridajte kura a ohrejte.
- Tesne pred podávaním posypte parmezánom.