Kuracie gnocchi na masle

Kuracie gnocchi na masle

Tento jednoduchý recept na gnocchi s kuracím mäsom bez smotany, je ľahší, zdravší a rýchlejší na prípravu. Alebo si pripravte zdravšiu verziu talianskych lasagní z cukety !

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 kuracie prsia
  • 1/4 lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • 450 g zemiakových nokov
  • 60 g masla
  • 400 g listov baby špenátu (alebo nakrájaných listov kelu)
  • 400 g sladkej kukurice (okapaná)
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu

Postup

  • V panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
  • Kuracie prsia osolíme a okoreníme. Prsia opekajte v panvici na oleji 6 až 8 minút z každej strany, kým nebude zlatisto hnedé.
  • Preneste na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť. Prsník nakrájajte na plátky.
  • Gnocchi pripravte vo vriacej vode podľa návodu na obale.
  • Rozpustite maslo v rovnakej panvici na strednú teplotu, pokračujte vo varení 2 až 3 minúty alebo kým maslo nezíska zlatohnedú farbu.
  • Pridajte halušky, špenát a kukuricu na panvicu, varte 3 až 5 minút, kým halušky nie sú zlatisto hnedé a špenát ľahko nezvädne.
  • Pridajte kura a ohrejte.
  • Tesne pred podávaním posypte parmezánom.
Gnocchi opečené na lahodnom masle a bylinkách s kuracím mäsom.
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.