Kuracie kaldoun

Kuracie kaldoun

Táto krémová kuracia polievka je perfektná na servírovanie za chladného počasia. Hustá a výdatná, rýchlo uvarená! Spojte tento jednoduchý recept na polievku so zeleninovým šalátom alebo, pokiaľ máte naozaj hlad, grilovaným syrovým sendvičom.

Čo budeme potrebovať

  1. 750 g vykostených kuracích pŕs bez kože (nakrájaná na 2 plátky)
  2. 2 lyžičky repkového oleja
  3. 2 lyžice masla
  4. Lyžica hladkej múky
  5. 80 g jemne nakrájanej cibule
  6. 2 stredné mrkvy (nakrájané)
  7. 2 zelerové stonky (nakrájané)
  8. 120 g mrazenej kukurice
  9. 500 ml kuracieho vývaru
  10. Lyžička kôpru
  11. 120 g mrazeného hrášku
  12. 250 ml smotany na varenie
  13. Soľ

Postup

  1. Rozpustíme maslo s olivovým olejom vo veľkom hrnci na stredne vysokú teplotu
  2. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler a soľ a za častého miešania varíme až 8 minút, kým zelenina mierne nezmäkne
  3. Pridáme múku a miešame, aby sa zelenina obalila
  4. Prilejeme vývar a smotanu a zmes necháme prejsť varom
  5. Vmiešame kuracie mäso a hrášok, hrniec prikryjeme a varíme na nízku teplotu, kým sa kura neuvarí
  6. Podľa potreby môžeme prilievať vodu alebo vývar, ak by sa nám polievka zdala príliš hustá
  7. Ihneď podávame

Ak ste stále hladní, tak si pripravte jeden z týchto receptov na poke bowl , ktoré vás už dozaista zasýtia! A ak nemáte chuť na šalát pochutnajte si na niektorej z týchto skvelých variantov na opečené toasty !

Krémová polievka plná kuracieho mäsa so zeleninou v hrnci.
Zdroj: saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.