Kombinácia kuracieho mäsa a manga je úplne luxusná! Pripravte si lahodnú sladkastú omáčku z kokosového mlieka, žltého karí a manga s kuracími kúskami a ryžou a sami budete prekvapení, aký skvelý tento pokrm je.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 1/2 červenej papriky, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice žltého karí
- 1/2 lyžičky drvenej rímskej rasce
- 2 manga, olúpané a nakrájané na kocky
- 2 lyžice jablčného alebo bieleho octu
- 400 ml kokosového mlieka z konzervy
- 600 g kuracích stehien alebo pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
- 1/3 šálky zlatých hrozienok (voliteľne)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- čerstvý koriander na ozdobu
- varená ryža, na podávanie
Postup
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
- Pridajte cibuľu a papriku a za občasného miešania restujte do zmäknutia asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a zázvor a restujte ďalšiu minútu.
- Pridajte karí a rímsku rascu a restujte ešte niekoľko minút.
- Korenie časť oleja absorbuje, takže pokiaľ sa vám niečo začne príliš lepiť na dno panvice, pridajte do panvice ešte trochu oleja.
- Do panvice ďalej pridajte ocot, kokosové mlieko a jedno z dvoch nakrájaných mang.
- Zvýšte teplotu a priveďte zmes do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom plameni asi 15 minút, občas premiešajte.
- Odstráňte panvicu zo sporáka.
- Naberte omáčku do mixéra.
- Omáčku rozmixujte na hladkú kašu.
- Vráťte omáčku do panvice.
- Pridajte mäso a hrozienka (ak používate) do panvice a vráťte na mierny plameň.
- Zakryte panvicu a nechajte variť 8 až 10 minút.
- Rozrežte najväčší kus mäsa a skontrolujte, či je už hotový.
- Pridajte zvyšné nakrájané mango a varte pri veľmi nízkej teplote ďalšiu minútu alebo dve, odkryté.
- Pokiaľ je pokrm príliš sladký, pridajte ešte trochu octu.
- Pokiaľ nie je dosť sladký, môžete pridať štipku cukru.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Podávajte s ryžou a podľa potreby ozdobte koriandrom.