Vyskúšajte na sladko pečené krídla na mede s cesnakom. Hotová budú do hodinky.
Ingrediencie
- 500g-700g kuracích krídiel
- 1/2 hrnčeka múky
- Soľ a korenie
- 1 lyžica olivového oleja
Ingrediencie na omáčku
- 1/2 hrnčeka medu
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 4 strúčiky drveného cesnaku
- 1 lyžička sušeného zázvoru
- 1/2 lyžičky chilli
- 1/2 hrnčeka vody
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
Postup
- Predhrejte si rúru na 200°C. Utrite krídla papierovými obrúskami, aby ste z mäsa vytiahli všetku vlhkosť.
- V miske zmiešajte krídla s múkou, soľou a korením. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom.
- Pekáčik vyložte papierom na pečenie a pečte kura po dobu 35 minút, obráťte a dopečte ďalších 20 minút.
- Medzitým si na panvici zohrejte všetky prísady na omáčku. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte asi 5 minút alebo kým omáčka nezhustne.
- Vyberte upečené krídla z rúry, premiešajte ich s omáčkou, vráťte späť do rúry na 10 minút. Po 5 minútach krídla otočte.
- Hotové krídla nechajte 10 minút odpočívať, aby omáčka na krídlach zhustla.
- Podávajte s akoukoľvek prílohou alebo dipom.