Kuracie krídelká na mede

Kuracie krídelká na mede

Vyskúšajte na sladko pečené krídla na mede s cesnakom. Hotová budú do hodinky.

Ingrediencie

  • 500g-700g kuracích krídiel
  • 1/2 hrnčeka múky
  • Soľ a korenie
  • 1 lyžica olivového oleja

Ingrediencie na omáčku

  • 1/2 hrnčeka medu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 4 strúčiky drveného cesnaku
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1/2 lyžičky chilli
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu

Postup

  • Predhrejte si rúru na 200°C. Utrite krídla papierovými obrúskami, aby ste z mäsa vytiahli všetku vlhkosť.
  • V miske zmiešajte krídla s múkou, soľou a korením. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pekáčik vyložte papierom na pečenie a pečte kura po dobu 35 minút, obráťte a dopečte ďalších 20 minút.
  • Medzitým si na panvici zohrejte všetky prísady na omáčku. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte asi 5 minút alebo kým omáčka nezhustne.
  • Vyberte upečené krídla z rúry, premiešajte ich s omáčkou, vráťte späť do rúry na 10 minút. Po 5 minútach krídla otočte.
  • Hotové krídla nechajte 10 minút odpočívať, aby omáčka na krídlach zhustla.
  • Podávajte s akoukoľvek prílohou alebo dipom.
Pečené kuriatko preliate medovou omáčkou a posypané petržlenovou vňaťou.
Zdroj: rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.