Kuracie krídla z grilu v stredomorskom štýle

Kuracie krídla z grilu v stredomorskom štýle

Toto je zaručene ten najlepší recept na kuracie krídielka, ktorý ste vyskúšali! Úžasná marináda v stredomorskom štýle prepožičiava kuratiu maximálnu chuť v každom súste. Podávajte so studenými tzatziki alebo s vašim obľúbeným dipom.

INGREDIENCIA

Na marinádu:

  • 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na štvrtky
  • 8 strúčikov cesnaku
  • ½ šálky extra panenského olivového oleja
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička koriandra
  • 1 lyžička rasce
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky muškátového orieška

Na krídla:

  • 1 kg kuracích krídiel
  • soľ
  • 2 citróny, rozpolené

POSTUP

  • V mise veľkého kuchynského robota s čepeľou zmiešajte cibuľu, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a korenie.
  • Pulzujte, kým sa všetko dobre nespojí do hustej marinády.
  • Kuracie krídelká dobre osoľte a vložte ich do vrecka na zips.
  • Nalejte k nim marinádu a zatvorte vrecko.
  • Vrecko trochu premasírujte, aby sa marináda rozprestrela.
  • Položte vrecko s krídlami naplocho na veľký tanier alebo tácku.
  • Dajte na 2 až 4 hodiny do chladničky av polovici sáčok obráťte.
  • Zahrejte plynový gril na 220 stupňov Celzia a zľahka naolejujte rošty.
  • Straste prebytočnú marinádu a potom krídla položte na priame teplo.
  • Zakryte gril a grilujte krídelká 15 až 20 minút, každých 5 minút otočte, kým nie sú úplne prepečené.
  • Citróny ugrilujte dužinou dole.
  • Krídla ihneď podávajte s grilovanými citrónmi.
  • Servírujte so svojim obľúbeným dipom.
Grilované kuracie krídla na tanieri.
www.themediterraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.