Toto je zaručene ten najlepší recept na kuracie krídielka, ktorý ste vyskúšali! Úžasná marináda v stredomorskom štýle prepožičiava kuratiu maximálnu chuť v každom súste. Podávajte so studenými tzatziki alebo s vašim obľúbeným dipom.
INGREDIENCIA
Na marinádu:
- 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na štvrtky
- 8 strúčikov cesnaku
- ½ šálky extra panenského olivového oleja
- šťava z 2 citrónov
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička koriandra
- 1 lyžička rasce
- ½ lyžičky vločiek červeného chilli
- ½ lyžičky kurkumy
- ½ lyžičky muškátového orieška
Na krídla:
- 1 kg kuracích krídiel
- soľ
- 2 citróny, rozpolené
POSTUP
- V mise veľkého kuchynského robota s čepeľou zmiešajte cibuľu, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a korenie.
- Pulzujte, kým sa všetko dobre nespojí do hustej marinády.
- Kuracie krídelká dobre osoľte a vložte ich do vrecka na zips.
- Nalejte k nim marinádu a zatvorte vrecko.
- Vrecko trochu premasírujte, aby sa marináda rozprestrela.
- Položte vrecko s krídlami naplocho na veľký tanier alebo tácku.
- Dajte na 2 až 4 hodiny do chladničky av polovici sáčok obráťte.
- Zahrejte plynový gril na 220 stupňov Celzia a zľahka naolejujte rošty.
- Straste prebytočnú marinádu a potom krídla položte na priame teplo.
- Zakryte gril a grilujte krídelká 15 až 20 minút, každých 5 minút otočte, kým nie sú úplne prepečené.
- Citróny ugrilujte dužinou dole.
- Krídla ihneď podávajte s grilovanými citrónmi.
- Servírujte so svojim obľúbeným dipom.