Kuracie krokety s mozzarellou

Kuracie krokety s mozzarellou

Kuracie krokety sú ideálne ako večera, obzvlášť ak čakáte hostí. Malé guličky z kurčaťa, zemiakov a syra obalené v strúhanke, vyprážané do chrumkava a do zlatista, všetky uchvátia!

Ingrediencie

  • 2 šálky (500 ml) olúpaných a na kocky nakrájaných bielych zemiakov
  • 3 šálky (750 ml) nastrúhaného syra mozzarella
  • 1 a 1/2 šálky (375 ml) nastrúhaného vareného kurčaťa
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky (125 ml) hladkej múky
  • 1 šálka (250 ml) strúhanky
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Vyložte panvicu 28 x 20 cm potravinárskou fóliou a dajte bokom.
  2. Vo veľkom hrnci varte v osolenej vode zemiaky tak dlho, kým nebudú veľmi jemné.
  3. Sceďte.
  4. Zemiaky rozšťouchejte.
  5. Pridajte syr, kura, jedno vajce a premiešajte.
  6. Dochuťte soľou a korením.
  7. Zmes dajte do panvice a rovnomerne umačkajte.
  8. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte v chlade po dobu najmenej 3 hodín.
  9. Predhrejte olej vo fritéze na 190 ° C.
  10. Plech vyložte papierovými utierkami.
  11. Múku dajte na tanier, tri zvyšné vajcia, ľahko rozšľahané, do plytkej misky a strúhanku na ďalší tanier.
  12. Schladenú zmes sformujte na pomúčenom povrchu a nakrájajte na 36 tyčiniek, 6 x 6.
  13. Tyčinky obaľte v múke a oklepte.
  14. Ponorte do vaječnej zmesi a nechajte odkvapkať.
  15. Potom obaľte tyčinky v strúhanke.
  16. Na oleji smažte 6 až 8 tyčiniek naraz asi 2 minúty alebo do zlatista.
  17. Preložte na plech.
  18. Ihneď podávajte alebo zamrazte.
Kuracie krokety s mozzarellou na tanieri s dipom a lyžicou položenú vedľa.
www.ricardocuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.