Kuracie krokety sú ideálne ako večera, obzvlášť ak čakáte hostí. Malé guličky z kurčaťa, zemiakov a syra obalené v strúhanke, vyprážané do chrumkava a do zlatista, všetky uchvátia!
Ingrediencie
- 2 šálky (500 ml) olúpaných a na kocky nakrájaných bielych zemiakov
- 3 šálky (750 ml) nastrúhaného syra mozzarella
- 1 a 1/2 šálky (375 ml) nastrúhaného vareného kurčaťa
- 4 vajcia
- 1/2 šálky (125 ml) hladkej múky
- 1 šálka (250 ml) strúhanky
- olej na vyprážanie
Postup
- Vyložte panvicu 28 x 20 cm potravinárskou fóliou a dajte bokom.
- Vo veľkom hrnci varte v osolenej vode zemiaky tak dlho, kým nebudú veľmi jemné.
- Sceďte.
- Zemiaky rozšťouchejte.
- Pridajte syr, kura, jedno vajce a premiešajte.
- Dochuťte soľou a korením.
- Zmes dajte do panvice a rovnomerne umačkajte.
- Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte v chlade po dobu najmenej 3 hodín.
- Predhrejte olej vo fritéze na 190 ° C.
- Plech vyložte papierovými utierkami.
- Múku dajte na tanier, tri zvyšné vajcia, ľahko rozšľahané, do plytkej misky a strúhanku na ďalší tanier.
- Schladenú zmes sformujte na pomúčenom povrchu a nakrájajte na 36 tyčiniek, 6 x 6.
- Tyčinky obaľte v múke a oklepte.
- Ponorte do vaječnej zmesi a nechajte odkvapkať.
- Potom obaľte tyčinky v strúhanke.
- Na oleji smažte 6 až 8 tyčiniek naraz asi 2 minúty alebo do zlatista.
- Preložte na plech.
- Ihneď podávajte alebo zamrazte.