Kuracie Kung Pao s arašidmi

Kuracie Kung Pao s arašidmi

Uvarte si skvelý obed alebo večeru pre vás a vašich blízkych. Aj napriek tomu, že je potrebných viac ingrediencií, končený výsledok stojí za to!

Ingrediencie na kura

  • 800 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
  • 1 PL vína Shaoxing alebo suché sherry
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 2 ČL jedlej sódy
  • 1 ČL kukuričného škrobu/kukuričnej múky

Ingrediencie na omáčku

  • 1/2 šálky kuracieho vývaru, možno použiť aj vodu
  • 5 PL ľahké sójové omáčky
  • 2 PL čínskeho čierneho octu (možno nahradiť balzamicom)
  • 2 PL čínskeho vína Shaoxing (alebo suché sherry)
  • 2 ČL tmavej sójovej omáčky
  • 2 ČL hoisinovej omáčky
  • 2 PL cukru
  • 1 ČL kukuričného škrobu/kukuričnej múky

Ostatné ingrediencie

  • 4 PL rastlinného oleja
  • 4 až 6 strúčikov cesnaku
  • 1 PL mletého zázvoru
  • 1/2 červenej papriky nakrájanej na kocky
  • 1/2 zelenej papriky nakrájanej na kocky
  • 8-10 sušených chilli nakrájaných na kúsky (podľa chuti)
  • 1 PL sečuánskych korenistých zŕn, mleté
  • 4 stonky nakrájanej zelenej cibule / pór
  • 1/2 šálky pražených/nesolených arašidov
  • 2 ČL sezamového oleja (podľa chuti)

Postup

  • Zmiešajte v mise všetky ingrediencie na kura; zakryte a marinujte po dobu 10 minút.
  • Zmiešajte suroviny na omáčku a dajte bokom.
  • Zahrejte veľkú panvicu, panvicu alebo wok na vysokú teplotu.
  • Pridajte 2 lyžice oleja, pridajte marinované kura, ktoré smažte kura po dobu 3-4 minút, kým okraje nezhnednú.
  • Odoberte z ohňa a odložte bokom.
  • Do rovnako veľkej panvice pridajte zvyšný olej, vmiešajte cesnak, zázvor, chilli, papriky, sečuánske korenie.
  • Za stáleho miešania vyprážame 1 minútu.
  • Pripravenú omáčku premiešajte, potom prilejte do panvice a za miešania priveďte do varu.
  • Akonáhle omáčka začne hustnúť, pridajte kura a miešajte, kým nie je kura rovnomerne obalené a omáčka nezhustne.
  • Vmiešame zelenú cibuľu, arašidy a sezamový olej, dobre premiešajte a pokračujte vo varení ďalšie 2 minúty.
  • Ihneď podávajte s dusenou/varenou ryžou.
Kung Pao s kuracím mäsom
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.