Uvarte si skvelý obed alebo večeru pre vás a vašich blízkych. Aj napriek tomu, že je potrebných viac ingrediencií, končený výsledok stojí za to!
Ingrediencie na kura
- 800 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
- 1 PL vína Shaoxing alebo suché sherry
- 1 PL sójovej omáčky
- 2 ČL jedlej sódy
- 1 ČL kukuričného škrobu/kukuričnej múky
Ingrediencie na omáčku
- 1/2 šálky kuracieho vývaru, možno použiť aj vodu
- 5 PL ľahké sójové omáčky
- 2 PL čínskeho čierneho octu (možno nahradiť balzamicom)
- 2 PL čínskeho vína Shaoxing (alebo suché sherry)
- 2 ČL tmavej sójovej omáčky
- 2 ČL hoisinovej omáčky
- 2 PL cukru
- 1 ČL kukuričného škrobu/kukuričnej múky
Ostatné ingrediencie
- 4 PL rastlinného oleja
- 4 až 6 strúčikov cesnaku
- 1 PL mletého zázvoru
- 1/2 červenej papriky nakrájanej na kocky
- 1/2 zelenej papriky nakrájanej na kocky
- 8-10 sušených chilli nakrájaných na kúsky (podľa chuti)
- 1 PL sečuánskych korenistých zŕn, mleté
- 4 stonky nakrájanej zelenej cibule / pór
- 1/2 šálky pražených/nesolených arašidov
- 2 ČL sezamového oleja (podľa chuti)
Postup
- Zmiešajte v mise všetky ingrediencie na kura; zakryte a marinujte po dobu 10 minút.
- Zmiešajte suroviny na omáčku a dajte bokom.
- Zahrejte veľkú panvicu, panvicu alebo wok na vysokú teplotu.
- Pridajte 2 lyžice oleja, pridajte marinované kura, ktoré smažte kura po dobu 3-4 minút, kým okraje nezhnednú.
- Odoberte z ohňa a odložte bokom.
- Do rovnako veľkej panvice pridajte zvyšný olej, vmiešajte cesnak, zázvor, chilli, papriky, sečuánske korenie.
- Za stáleho miešania vyprážame 1 minútu.
- Pripravenú omáčku premiešajte, potom prilejte do panvice a za miešania priveďte do varu.
- Akonáhle omáčka začne hustnúť, pridajte kura a miešajte, kým nie je kura rovnomerne obalené a omáčka nezhustne.
- Vmiešame zelenú cibuľu, arašidy a sezamový olej, dobre premiešajte a pokračujte vo varení ďalšie 2 minúty.
- Ihneď podávajte s dusenou/varenou ryžou.