Perfektná rýchlovka na večeru s kuracím mäsom, zeleninou, rezancami a luxusnou arašidovou omáčkou je skvelá ako rýchla večera, ktorá sa perfektne hodí aj pre náročné návštevy.
Ingrediencie
- 230 g (nevarených) rezancov podľa vášho výberu
- 2 lyžice arašidového alebo olivového oleja
- 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 1 malá biela cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
- 1 veľká cuketa, nastrúhaná na špirálky alebo nakrájaná na kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
- 1 várka omáčky Kung Pao (pozri nižšie)
- na ozdobu: nasekané arašidy, na tenké plátky nakrájaná jarná cibuľka a pražené sezamové semienka
Na omáčku Kung Pao:
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/4 šálky arašidového masla
- 1/4 šálky ryžového octu
- 1 lyžica chilli cesnakovej omáčky (alebo srirachy)
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
- 1 lyžica sezamového oleja
Postup
- Rezance uvarte podľa návodu na obale.
- Sceďte, pokvapkajte trochou oleja a premiešajte.
- Odložte bokom, kým nebudete pripravení ich použiť.
- Zatiaľ čo sa rezance pripravujú, zohrejte 1 lyžicu oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
- Kuracie mäso rovnomerne osoľte a okoreňte a potom pridajte do panvice.
- Restujte 3–4 minúty za občasného miešania, kým nie je kura prepečené a vo vnútri už nebude ružové.
- Kurča preložte dierovanou lyžicou na čistý tanier a dajte bokom.
- Pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja do panvice spolu s cibuľou a šampiňónmi.
- Za občasného miešania restujte 4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte cuketu a cesnak a za občasného miešania restujte ďalšie 2 minúty.
- Vmiešajte omáčku Kung Pao (tú si pripravíte tak, že všetky ingrediencie šľahajte dohromady, kým sa nespoja), restované kuracie mäso a rezance a miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Restujte ešte 1 minútu.
- Odstráňte z ohňa a ihneď podávajte, ozdobené nasekanými arašidmi, jarnou cibuľkou a praženými sezamovými semienkami.
Vyskúšajte aj niektorých z našich ďalších receptov na Kung Pao , po ktorých sa vám budú zbiehať sliny. Máme pre vás nielen kuracie, ale aj bravčový a vegetariánsky variant.