Kuracie Kung Pao s rezancami

Kuracie Kung Pao s rezancami

Perfektná rýchlovka na večeru s kuracím mäsom, zeleninou, rezancami a luxusnou arašidovou omáčkou je skvelá ako rýchla večera, ktorá sa perfektne hodí aj pre náročné návštevy.

Ingrediencie

  • 230 g (nevarených) rezancov podľa vášho výberu
  • 2 lyžice arašidového alebo olivového oleja
  • 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
  • 1 malá biela cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 veľká cuketa, nastrúhaná na špirálky alebo nakrájaná na kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 1 várka omáčky Kung Pao (pozri nižšie)
  • na ozdobu: nasekané arašidy, na tenké plátky nakrájaná jarná cibuľka a pražené sezamové semienka

Na omáčku Kung Pao:

  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky arašidového masla
  • 1/4 šálky ryžového octu
  • 1 lyžica chilli cesnakovej omáčky (alebo srirachy)
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1 lyžica sezamového oleja

Postup

  1. Rezance uvarte podľa návodu na obale.
  2. Sceďte, pokvapkajte trochou oleja a premiešajte.
  3. Odložte bokom, kým nebudete pripravení ich použiť.
  4. Zatiaľ čo sa rezance pripravujú, zohrejte 1 lyžicu oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
  5. Kuracie mäso rovnomerne osoľte a okoreňte a potom pridajte do panvice.
  6. Restujte 3–4 minúty za občasného miešania, kým nie je kura prepečené a vo vnútri už nebude ružové.
  7. Kurča preložte dierovanou lyžicou na čistý tanier a dajte bokom.
  8. Pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja do panvice spolu s cibuľou a šampiňónmi.
  9. Za občasného miešania restujte 4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
  10. Pridajte cuketu a cesnak a za občasného miešania restujte ďalšie 2 minúty.
  11. Vmiešajte omáčku Kung Pao (tú si pripravíte tak, že všetky ingrediencie šľahajte dohromady, kým sa nespoja), restované kuracie mäso a rezance a miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  12. Restujte ešte 1 minútu.
  13. Odstráňte z ohňa a ihneď podávajte, ozdobené nasekanými arašidmi, jarnou cibuľkou a praženými sezamovými semienkami.
Kuracie mäso so zeleninou, rezancami a arašidovou omáčkou v panvici.,
www.gimmesomeoven.com

Vyskúšajte aj niektorých z našich ďalších receptov na Kung Pao , po ktorých sa vám budú zbiehať sliny. Máme pre vás nielen kuracie, ale aj bravčový a vegetariánsky variant.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.