Kuracie kúsky na čínsky spôsob

Kuracie kúsky na čínsky spôsob

Posledným z receptov sú kuracie rezančeky po ázijsku. Tento pokrm je najlepšie podávať s ryžou.

Ingrediencie

  • 400g kuracích pŕs
  • 5 lyžíc rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice kukuričnej múky (kukuričný škrob)
  • 10 lyžíc hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • Sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobu

Ingrediencie na omáčku

  • 1 lyžica sezamového oleja (voliteľné)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica ryžového octu (alebo vínneho octu)
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sladkej chilli omáčky (aj viac podľa chuti a sily omáčky)
  • 3 lyžice kečupu
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 4 lyžice sójovej omáčky

Postup

  • V hlbokej panvici zahrejte olej.
  • V miske rozšľahajte vajcia. Do inej misky dajte kukuričný škrob. Do ďalšej misky nasypte múku, soľ, korenie, sušený cesnak a papriku.
  • Kurča nakrájané na rezančeky/kocky obaľte v kukuričnom škrobe, potom ponorte do vajca a nakoniec ho obaľte v korenenej zmesi.
  • Obalené kura smažte po dobu 6-7 minút. Vyberte mäso a vložte do misky alebo hlbokého taniera vyloženého papierovými utierkami.
  • Všetky prísady na omáčku dajte na rozpálenú panvicu, premiešajte a varte, kým sa omáčka nezredukuje (cca 2-3 minúty).
  • Pridajte späť kura, premiešajte a varte 1-2 minúty.
  • Podávajte s ryžou, posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.
Vyprážané kuracie kúsky na čínsky spôsob posypané sezamom.
Zdroj: swankyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.