Posledným z receptov sú kuracie rezančeky po ázijsku. Tento pokrm je najlepšie podávať s ryžou.
Ingrediencie
- 400g kuracích pŕs
- 5 lyžíc rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 3 lyžice kukuričnej múky (kukuričný škrob)
- 10 lyžíc hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 2 lyžičky sladkej papriky
- Sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobu
Ingrediencie na omáčku
- 1 lyžica sezamového oleja (voliteľné)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica ryžového octu (alebo vínneho octu)
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sladkej chilli omáčky (aj viac podľa chuti a sily omáčky)
- 3 lyžice kečupu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 4 lyžice sójovej omáčky
Postup
- V hlbokej panvici zahrejte olej.
- V miske rozšľahajte vajcia. Do inej misky dajte kukuričný škrob. Do ďalšej misky nasypte múku, soľ, korenie, sušený cesnak a papriku.
- Kurča nakrájané na rezančeky/kocky obaľte v kukuričnom škrobe, potom ponorte do vajca a nakoniec ho obaľte v korenenej zmesi.
- Obalené kura smažte po dobu 6-7 minút. Vyberte mäso a vložte do misky alebo hlbokého taniera vyloženého papierovými utierkami.
- Všetky prísady na omáčku dajte na rozpálenú panvicu, premiešajte a varte, kým sa omáčka nezredukuje (cca 2-3 minúty).
- Pridajte späť kura, premiešajte a varte 1-2 minúty.
- Podávajte s ryžou, posypané sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.