Vyskúšajte tento luxusný recept na jemné, ľahko chrumkavé kuracie kúsky so šampiňónmi a cuketou v aromatickej omáčke, ktorý kvalitou predbehne aj mnohé čínske reštaurácie. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 450 g kuracích prsných rezňov, nakrájaných na 2,5 cm kocky
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžica repkového oleja
- 1 lyžica sezamového oleja
- 250 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 250 g cukety, nakrájané na polovice a potom na plátky
- 1 lyžica čerstvého cesnaku, jemne nasekaného
- 1 lyžica čerstvého zázvoru, jemne nasekaného
- ½ lyžičky červených čili vločiek (voliteľne)
- 6 jarných cibuliek (len biele a svetlo zelené časti), nakrájaných na plátky
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica trstinového cukru
- sezamové semienka, na ozdobu (voliteľne)
Postup
- Vložte kuracie mäso do misky s kukuričným škrobom a dobre premiešajte.
- Dajte bokom, zatiaľ čo budete krájať zvyšné ingrediencie.
- Zahrejte repkový a sezamový olej vo veľkej panvici alebo woku a pridajte na panvicu kuracie kúsky.
- Vymažte 3 minúty z každej strany na stredne vysokom ohni alebo kým nezhnednú podľa vašich predstáv, potom ich vyberte z panvice a dajte bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte šampiňóny a cuketu a restujte 3–4 minúty, kým všetko nezmäkne.
- Vmiešajte cesnak, zázvor, vločky červeného chilli a jarnú cibuľku a za častého miešania restujte ďalšie 1-2 minúty.
- Orestované mäso preložte späť do panvice a premiešajte.
- Do panvice pridajte sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, ryžový ocot a trstinový cukor a premiešajte.
- Varte minútu, kým omáčka nezhustne a nebude lepkavá.
- Kurča a zeleninu dobre premiešajte, aby všetko bolo pokryté omáčkou.
- Ihneď podávajte s ryžou alebo s vašimi obľúbenými rezancami, ozdobené nakrájanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
