Kuracie kúsky s pórom, paprikou a chilli

Kuracie kúsky s pórom, paprikou a chilli

V tomto pokrme krásne vynikajú autentické čínske chute, ktoré sú tak neuveriteľne návykové! Pripravte si ho raz a sami uvidíte, že to rozhodne nebude naposledy.

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracích stehenných rezňov, nakrájaných na 2,5 cm široké prúžky
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica zázvoru nakrájaného na kocky
  • 1 červená chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná na jemné kocky alebo 1/2 lyžičky drvených červených chilli vločiek
  • 2 veľké póry, iba biele časti, nakrájané na 3 mm pozdĺžne prúžky a potom nakrájané na 5 cm kúsky
  • 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na 3 mm široké prúžky
  • 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky

Na marinádu:

  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky kukuričnej múky
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky cukru

Postup

  • Ingrediencie na marinádu zmiešajte v miske s 2 lyžicami vody.
  • Pridajte kuracie kúsky a dobre premiešajte.
  • Nechajte bokom, kým ich nebudete potrebovať.
  • Vo woku zahrejte na vysokom plameni 1 lyžicu oleja.
  • Pridajte polovicu cesnaku a zázvoru a krátko orestujte, kým sa nerozvonia.
  • Pridajte kuracie rezančeky a opekajte 6–8 minút dozlatista.
  • Vyberte a dajte bokom.
  • V rovnakom woku rozohrejte zvyšný olej.
  • Zvyšok cesnaku a zázvoru orestujte spolu s chilli.
  • Pridajte pór a červenú papriku.
  • Prilejte 1 polievkovú lyžicu vody a za stáleho miešania varte 4–5 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Vráťte mäso do woku a pokvapkajte tmavou sójovou omáčkou.
  • Za stáleho miešania opekajte, kým nebude mäso prepečené.
  • Podávajte s dusenou ryžou.
Kuracie mäso so zeleninou a rýľou v panvičke s vedľa položenou vidličkou.
www.realfood.tesco.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.