V tomto pokrme krásne vynikajú autentické čínske chute, ktoré sú tak neuveriteľne návykové! Pripravte si ho raz a sami uvidíte, že to rozhodne nebude naposledy.
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích stehenných rezňov, nakrájaných na 2,5 cm široké prúžky
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na kocky
- 1 lyžica zázvoru nakrájaného na kocky
- 1 červená chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná na jemné kocky alebo 1/2 lyžičky drvených červených chilli vločiek
- 2 veľké póry, iba biele časti, nakrájané na 3 mm pozdĺžne prúžky a potom nakrájané na 5 cm kúsky
- 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na 3 mm široké prúžky
- 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
Na marinádu:
- 1/2 lyžičky soli
- 2 lyžičky kukuričnej múky
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky cukru
Postup
- Ingrediencie na marinádu zmiešajte v miske s 2 lyžicami vody.
- Pridajte kuracie kúsky a dobre premiešajte.
- Nechajte bokom, kým ich nebudete potrebovať.
- Vo woku zahrejte na vysokom plameni 1 lyžicu oleja.
- Pridajte polovicu cesnaku a zázvoru a krátko orestujte, kým sa nerozvonia.
- Pridajte kuracie rezančeky a opekajte 6–8 minút dozlatista.
- Vyberte a dajte bokom.
- V rovnakom woku rozohrejte zvyšný olej.
- Zvyšok cesnaku a zázvoru orestujte spolu s chilli.
- Pridajte pór a červenú papriku.
- Prilejte 1 polievkovú lyžicu vody a za stáleho miešania varte 4–5 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Vráťte mäso do woku a pokvapkajte tmavou sójovou omáčkou.
- Za stáleho miešania opekajte, kým nebude mäso prepečené.
- Podávajte s dusenou ryžou.