Toto lahodné, krémové čínske kuracie mäso s omáčkou z kokosového mlieka a čerstvej limetkovej šťavy vás prekvapí svojou dokonalou chuťou! Lepšie ako keby ste si zašli do čínskej reštaurácie.
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 2 veľké vajcia, rozšľahané
- ½ šálky kukuričného škrobu
- 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
- ¼ šálky kokosového oleja (alebo oleja na varenie podľa vášho výberu)
Na omáčku:
- 1 plechovka kokosového mlieka
- ¼ šálky cukru
- 1 lyžica ryžového alebo jablčného octu
- 1 lyžička čerstvého zázvoru alebo ½ lyžičky mletého zázvoru
- šťava a kôra z 1 limetky
Postup
- Zmiešajte kukuričný škrob a rozšľahané vajcia a miešajte, kým sa kukuričný škrob úplne nerozpustí.
- Nakrájané kúsky kuracích pŕs pridajte k rozšľahanému kukuričnému škrobu a premiešajte, aby sa v zmesi obalili.
- Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň 30 minút v chladničke.
- Zahrejte kokosový olej vo veľkej panvici, hrnci alebo woku na stredne vysokom plameni.
- Kuracie kúsky straste od prebytočného kukuričného škrobu a smažte do zlatohneda, potom pokračujte v opekaní, kým vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 75 stupňov Celzia.
- Usmažené kúsky mäso položte na plech vyložený papierovými utierkami.
- V prípade potreby zmažte kura po dávkach, aby nedošlo k preplneniu panvy.
- V hrnci zmiešajte kokosové mlieko, cukor, ryžový ocot, zázvor a limetkovú šťavu.
- Omáčku zahrejte v hrnci na strednom plameni.
- Varte za pravidelného šľahania asi 3–5 minút.
- Do veľkej misy pridajte kuracie mäso a zalejte kokosovou omáčkou.
- Pridajte limetkovú kôru a dobre premiešajte.
- Ihneď podávajte!
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na kuracie mäso s karí omáčkou v 7 variantoch! Nielen pre milovníkov ázijskej kuchyne.