Večera s chuťou cesnaku? Prečo vlastne nie, veď táto zelenina dodá každému pokrmu charakteristickú a úplne nezameniteľnú chuť. Vďaka tomuto receptu sa budete olizovať, ešte keď budete zaspávať.
Ingrediencie:
Na kura:
- 600 g vykostených kuracích pŕs bez kože
- 1 lyžička morskej soli
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky čerstvého mletého korenia
Na omáčku:
- 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
- 1 lyžička olivového oleja
- 2 lyžičky mletého cesnaku
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
- 500 g špargle
- 1 lyžica petržlenu
Postup:
- Kurča dáme do misky, osolíme, pridáme cibuľový aj cesnakový prášok, korenie a dôkladne premiešame, aby sa korenie dostalo na každý kúsok mäsa.
- V panvici rozpustíme 1/4 hrnčeka masla a 1 lyžičku olivového oleja.
- Vložíme kura a opečieme zo všetkých strán, aby bolo zlatohnedé. Musíme to však strážiť, aby sa nepripieklo.
- Pridáme 1 lyžičku mletého cesnaku aj talianskeho korenia a necháme ešte 30 sekúnd povariť.
- Potom vyberieme kura z panvice a odložíme bokom.
- Do panvice vlejeme kurací vývar, pridáme druhú lyžičku mletého cesnaku a varíme za stáleho miešania, aby sa všetky zvyšky odlepili od panvice.
- Prihodíme druhú 1/4 masla, citrónovú šťavu, omáčku srirachy a petržlenovú vňať.
- Pridáme špargľu a varíme, aby zmäkol. Vrátime späť kura a miešame asi minútu, aby sa prehrialo.
- Akonáhle máme hotovo, môžeme servírovať. Kurča so špargľou ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkami citróna.