Kuracie mäso s ryžou v parnom hrnci

Kuracie mäso s ryžou v parnom hrnci

Nechajte sa uniesť chuťou jemne štipľavej omáčky v kombinácii s kuracím mäsom a neobvyklou chuťou ryže. Len do toho!

Ingrediencie

  • 2 kúsky kuracích prsných rezňov, bez kože
  • 2 strúčiky cesnaku, mletý
  • 1 kúsok zázvoru o veľkosti palca, mletý
  • 1 pór
  • 1 lyžica kuracieho vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 300g ryže
  • 360ml vody
  • 1 čajová lyžička šalotky, mleté
  • 1/2 čajová lyžičky cesnaku, nastrúhaný
  • 1/2 čajová lyžička zázvoru, strúhaného
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica octu
  • 1 čajová lyžička cukru kryštál
  • 1 čajová lyžička rastlinného oleja
  • štipka červeného čili korenia, či nakrájané plátky čerstvé čili papričky

Postup

  • Ryžu opláchnete pod vodou a vložíte do misky do vyššieho poschodia parného hrnca spolu s osolenou vodou.
  • K ryži pridáte rozdrvené strúčiky cesnaku, rozdrvený zázvor, kurací vývar a dobre premiešajte.
  • Kuracie mäso vložte do nižšieho poschodia parného hrnca, popr. môžete položiť na ryžu, ak nemáte viacposchodový parný hrniec.
  • Na kurča položte pór nakrájaný na kolieska.
  • Varte približne 30 minút, kým nebude kura s ryžou hotové a mäkké.
  • U omáčky v miske skombinujte pór, cukor, olej, strúhaný cesnak, strúhaný zázvor, sójovú omáčku, ocot a chilli. Všetko dobre premiešajte.
  • Keď je ryža aj kuracie mäso hotové, vyberte všetko z parného hrnca.
  • Ryžu ešte raz dobre premiešajte, aby sa našuchorila a pripravte na tanier.
  • Kuracie plátky nakrájajte a taktiež vložte na tanier.
  • Nakoniec mäso polejete chilli omáčkou.
kuracie kúsky s ryžou a omáčkou
zdroj: tasty.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.