Krémový a bohatý pokrm z kuracích pŕs, slaniny, póru a šampiňóny v lahodnej omáčke zo smotany, vína a parmezánu. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si ho poďme spoločne pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 550 g kuracích pŕs bez kože a bez kosti
- ¼ lyžičky soli
- ¼ lyžičky korenia
- 85 g slaniny, nakrájané
- 1 veľký pór nakrájaný na tenké polmesiačiky (biele a svetlo zelené časti)
- 230 g bielych šampiňónov, nakrájaných na plátky
- ½ šálky suchého bieleho vína (napr. chardonnay, pinot grigio)
- 1 šálka smotany na šľahanie
- ¼ šálky parmezánu
Postup
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednom plameni olivový olej.
- Pridajte mäso a opekajte ho 8 minút z jednej strany, potom mäso otočte a opekajte ďalších 8 minút alebo pokiaľ nebude prepečené (vnútorná teplota by mala mať 73 °C).
- Vyberte na tanier.
- Do panvice pridajte slaninu a opečte dochrumkava.
- Vyberte slaninu na tanier vyložený papierovou utierkou, pričom na panvici ponechajte tuk.
- Do tuku zo slaniny pridajte pór a resujte, kým nezačne mäknúť.
- Pridajte šampiňóny a restujte, kým nezhnednú a neuvarí sa.
- Prilejte biele víno a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
- Varte, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu.
- Znížte teplotu na strednú a pridajte smotanu a parmezán.
- Varte do zhustnutia, potom do panvice pridajte kuracie mäso a slaninu.
- Ihneď podávajte.
A čo také recepty na závitky z kuracieho mäsa ? Skúste tradičnú pochúťku trochu netradične!