Kuracie mäso so slaninou a šampiňónmi v smotanovej omáčke

Kuracie mäso so slaninou a šampiňónmi v smotanovej omáčke

Krémový a bohatý pokrm z kuracích pŕs, slaniny, póru a šampiňóny v lahodnej omáčke zo smotany, vína a parmezánu. Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si ho poďme spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 550 g kuracích pŕs bez kože a bez kosti
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 85 g slaniny, nakrájané
  • 1 veľký pór nakrájaný na tenké polmesiačiky (biele a svetlo zelené časti)
  • 230 g bielych šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • ½ šálky suchého bieleho vína (napr. chardonnay, pinot grigio)
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ¼ šálky parmezánu

Postup

  • Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednom plameni olivový olej.
  • Pridajte mäso a opekajte ho 8 minút z jednej strany, potom mäso otočte a opekajte ďalších 8 minút alebo pokiaľ nebude prepečené (vnútorná teplota by mala mať 73 °C).
  • Vyberte na tanier.
  • Do panvice pridajte slaninu a opečte dochrumkava.
  • Vyberte slaninu na tanier vyložený papierovou utierkou, pričom na panvici ponechajte tuk.
  • Do tuku zo slaniny pridajte pór a resujte, kým nezačne mäknúť.
  • Pridajte šampiňóny a restujte, kým nezhnednú a neuvarí sa.
  • Prilejte biele víno a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  • Varte, kým sa tekutina nezredukuje asi na polovicu.
  • Znížte teplotu na strednú a pridajte smotanu a parmezán.
  • Varte do zhustnutia, potom do panvice pridajte kuracie mäso a slaninu.
  • Ihneď podávajte.
Pokrm z kuracích pŕs, slaniny, póru a šampiňóny v lahodnej omáčke zo smotany, vína a parmezánu na panvici s vareškou.
www.rachelcooks.com

A čo také recepty na závitky z kuracieho mäsa ? Skúste tradičnú pochúťku trochu netradične!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.