Táto ľahká restovaná zmes s kuracím mäsom, čerstvou zeleninou a sviežimi mandarínkami je skvelý pokrm, ktorý hravo pripravíte kedykoľvek počas dňa.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 750 g vykostených kuracích pŕs bez kože nakrájaných na kúsky
- 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 lyžica drveného čerstvého zázvoru
- 3 drvené strúčiky cesnaku (asi 1 polievková lyžica)
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1/4 čajovej lyžičky červeného korenia
- 1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
- 340 g brokolica
- 1 šálka sójových bôbov edamame, čerstvé alebo mrazené a rozmrazené
- 1 šálka mandarínkového kompótu, scedeného
- nakrájaná jarná cibuľka na servírovanie
- opečené sezamové semienka voliteľne na podávanie
- pripravená hnedá ryža alebo quinoa na podávanie
Postup
- Na veľkej panvici zohrejte na stredne vysokom ohni 1 lyžicu oleja.
- Pridajte cibuľu a restujte, kým nezačne mäknúť, asi 3 minúty.
- Pridajte kura, 1 lyžicu sójovej omáčky a soľ.
- Restujte za občasného miešania, kým nie je kura úplne hotové, asi 5 minút.
- Vyberte kura a cibuľu na tanier a odložte bokom.
- V malej miske premiešajte zvyšné 3 lyžice sójovej omáčky, zázvor, cesnak, med, ryžový ocot, kukuričný škrob a červené korenie.
- Dajte bokom.
- V rovnakej panvici zohrejte zvyšné 1/2 lyžice oleja.
- Pridajte papriku.
- Restujte 3 minúty.
- Pridajte brokolicu a restujte, pokiaľ nebude zelenina krehká, asi 4 až 5 minút.
- Vráťte kura a cibuľu na panvicu.
- Pridajte sójové bôby, na vrch nalejte zmes sójovej omáčky a premiešajte.
- Nechajte 1 minútu povariť, aby sa všetko prehrialo a omáčka sa zahustila.
- Na vrch dajte mandarínky, jarnú cibuľku a sezamové semienka.
- Podávajte horúce s hnedou ryžou alebo quionou.