Kuracie mäso so zeleninou v sladkej chilli omáčke

Kuracie mäso so zeleninou v sladkej chilli omáčke

Úplne delikátna pochúťka, ktorú si všetci, ktorým ju pripravíte, obľúbia. Kuracie mäso v kombinácii so zeleninou a lahodnou ázijskou omáčkou s kúskami ananásu jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 4 kusy 40×40 cm extra silného alobalu
  • 4 kusy 170 – 230 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cesnakovej soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 stredné cukety nakrájané na tenké plátky
  • 1 veľká červená paprika nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 1 veľká zelená paprika nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 3 veľké kukuričné klasy (čerstvé alebo mrazené), nakrájané na 12 rovnakých kusov
  • 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
  • ½ šálky ázijskej alebo thajskej sweet chilli omáčky
  • ⅓ šálky ananásu v konzerve
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice teriyaki omáčky
  • 1 lyžička jablčného alebo ryžového vínneho octu

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C.
  2. Nastriekame stredy 4 kusov extra silného alobalu olejom v spreji. (Ak používate bežný alobal, použite dvojitú dávku.)
  3. Rozdelíme cuketu na 4 alobaly a naaranžujeme ju v jednej vrstve.
  4. Položíme papriku na cuketu.
  5. Dochutíme cesnakovou soľou a korením podľa chuti.
  6. Kuracie prsia potrieme olejom a zo všetkých strán ochutíme cesnakovou soľou a korením.
  7. Umiestnime jeden kus do stredu zeleniny.
  8. Okolo kurčaťa naaranžujeme 3 kúsky kukurice a cibuľu.
  9. V malej mise prešľaháme sweet chilli omáčku, ananás, trstinový cukor, teriyaki a ocot.
  10. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. potrieme každý kúsok a vyhradíme si asi ¼ šálky, ktorý použijeme na konci pečenia.
  11. Spojíme 2 okraje alobalu a prehneme tak, aby okolo kurčaťa zostalo vzduchové vrecko.
  12. Okraje zatlačíme, aby sa utesnili.
  13. Balíčky položíme na plech s okrajom.
  14. Pečieme 40 minút.
  15. Opatrne otvoríme a pokračujeme v pečení ďalších 5–10 minút, alebo kým z najhrubšej časti kurčaťa nevytečie šťava.
  16. Prepnete rúru na grilovanie.
  17. Potrieme zvyšnou omáčkou.
  18. Grilujeme 3–5 minút, aby krásne zhnedli.
  19. Necháme 5 minút odpočívať a potom podávame.
Kuracie prsník v alobale so zeleninou, to všetko preliate ázijskou omáčkou.
www.melissassouthernstylekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.