Úplne delikátna pochúťka, ktorú si všetci, ktorým ju pripravíte, obľúbia. Kuracie mäso v kombinácii so zeleninou a lahodnou ázijskou omáčkou s kúskami ananásu jednoducho musíte ochutnať!
Ingrediencie
- 4 kusy 40×40 cm extra silného alobalu
- 4 kusy 170 – 230 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cesnakovej soli
- ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 3 stredné cukety nakrájané na tenké plátky
- 1 veľká červená paprika nakrájaná na 2,5 cm kúsky
- 1 veľká zelená paprika nakrájaná na 2,5 cm kúsky
- 3 veľké kukuričné klasy (čerstvé alebo mrazené), nakrájané na 12 rovnakých kusov
- 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- ½ šálky ázijskej alebo thajskej sweet chilli omáčky
- ⅓ šálky ananásu v konzerve
- 3 lyžice trstinového cukru
- 3 lyžice teriyaki omáčky
- 1 lyžička jablčného alebo ryžového vínneho octu
Postup
- Predhrejeme rúru na 200 °C.
- Nastriekame stredy 4 kusov extra silného alobalu olejom v spreji. (Ak používate bežný alobal, použite dvojitú dávku.)
- Rozdelíme cuketu na 4 alobaly a naaranžujeme ju v jednej vrstve.
- Položíme papriku na cuketu.
- Dochutíme cesnakovou soľou a korením podľa chuti.
- Kuracie prsia potrieme olejom a zo všetkých strán ochutíme cesnakovou soľou a korením.
- Umiestnime jeden kus do stredu zeleniny.
- Okolo kurčaťa naaranžujeme 3 kúsky kukurice a cibuľu.
- V malej mise prešľaháme sweet chilli omáčku, ananás, trstinový cukor, teriyaki a ocot.
- Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. potrieme každý kúsok a vyhradíme si asi ¼ šálky, ktorý použijeme na konci pečenia.
- Spojíme 2 okraje alobalu a prehneme tak, aby okolo kurčaťa zostalo vzduchové vrecko.
- Okraje zatlačíme, aby sa utesnili.
- Balíčky položíme na plech s okrajom.
- Pečieme 40 minút.
- Opatrne otvoríme a pokračujeme v pečení ďalších 5–10 minút, alebo kým z najhrubšej časti kurčaťa nevytečie šťava.
- Prepnete rúru na grilovanie.
- Potrieme zvyšnou omáčkou.
- Grilujeme 3–5 minút, aby krásne zhnedli.
- Necháme 5 minút odpočívať a potom podávame.