Tento recept na zapečené zemiaky s kuracím mäsom je dokonalý, vďaka lahodnej smotanovej omáčke a čerstvému špenátu. Tieto ingrediencie skvele dokreslia chuť celého jedla, to si môžete potvrdiť aj v špenátových lasagniach , ktoré vám odporúčame.
Čo budeme potrebovať
- 500 g červených zemiakov (nakrájaných na štvrtky)
- 250 g celých špenátových listov
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 kuracie prsia
- ½ lyžičky soli a
- ½ čierneho korenia
- 1 lyžica talianskeho korenia
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice hladkej múky
- 250 ml kuracieho vývaru
- 125 ml mlieka
- 150 g parmezánu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov. Sklenenú alebo keramickú zapekaciu misu zľahka vymažte tukom.
- Zaplníme polovicou zemiakov a špenátu.
- Zahrejte ½ lyžice olivového oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
- Obe strany kuracích pŕs ochutíme soľou, korením a talianskym korením.
- Kuracie prsia opekajte 2 minúty z každej strany, kým ľahko nezhnednú (kurča nebude prepečené).
- Kurča preložte do pekáča na zemiaky. Na kuracie mäso poukladáme zvyšné zemiaky a špenát.
- V rovnakej panvici zohrejte zvyšný olivový olej na stredne miernu teplotu.
- Pridajte cesnak a restujte 2 minúty, kým nebude voňavý.
- Pridajte múku a premiešajte s olivovým olejom, aby ste vytvorili zápražku.
- Nechajte zápražku variť 2-3 minúty, alebo kým nebude bublať.
- Za stáleho miešania prilievame kurací vývar a privedieme k miernemu varu. Akonáhle zhustne, znížte teplotu na minimum.
- Pridajte mlieko a parmezán, miešajte, kým sa dobre nespoja a syr sa nerozpustí.
- Kurča a zemiaky prelejeme syrovou omáčkou.
- Pečte 20 minút, vyberte z rúry a premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo omáčkou.
- Vráťte do rúry na ďalších 10-15 minút, kým zemiaky nezmäknú.