Chcete tip na skvelú večeru? Kuracie miniroládky v alobale inšpirované klasickým francúzskym receptom zahŕňajú kuracie mäso so šunkou a syrom spolu s jemnými grilovanými zemiakmi, to všetko v pikantnej omáčke z dijonskej horčice.
INGREDIENCIA
- 4 kuracie prsia
- 4 plátky tvrdého syra typu ementál
- 4 plátky šunky
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica worcestrovej omáčky
- 4 lyžičky masla
- 1/2 lyžičky údené papriky, soli
- 400 g zemiakov
- 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
- Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
- V miske zmiešame horčicu, worcester a údenú papriku, zmesou potrieme mäso, syr a šunku.
- Na mäso kladieme syr a šunku.
- Zvinieme do miniroládky.
- Očistíme a pripravíme zemiaky, potrieme zvyškom marinády.
- Zemiaky vložíme na alobal, na ne kladieme miniroládky a nakoniec posypeme čerstvými bylinkami.
- Zabalíme do alobalu a pečieme 35 – 40 minút v rúre na 180 °C.