Pre milovníkov indickej kuchyne je tu recept na kuracie rezančeky na kari. Jedlo zvládnete uvariť do hodinky.
Ingrediencie
- 500g kuracích pŕs, nakrájaných na rezančeky
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky drveného cesnaku
- 3 lyžičky kari korenia
- 1 lyžica mletého zázvoru
- 1 hrnček kuracieho vývaru
- 1 lyžička kukuričného škrobu (s 2 lyžičkami vody)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ, korenie
- 200ml smotany na varenie
- Nasekaný koriander
Postup
- Zahrejte na panvici olivový olej.
- Pridajte cibuľu a restujte do zlatohneda. Potom pridajte cesnak a zázvor a restujte ešte 30 sekúnd. Potom pridajte karí a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Prilejte kurací vývar a priveďte do varu, potom znížte teplotu na stredne nízku teplotu, prikryte pokrievkou a varte 5 minút.
- Zmes rozmixujte tyčovým mixérom alebo ju nalejte do mixéra a mixujte do hladka. Potom vráťte späť na panvicu.
- Ochuťte omáčkou soľou a korením a potom pridajte kuracie rezančeky.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu na stredne nízku teplotu, prikryte pokrievkou a duste, kým sa kura neuvarí, za občasného miešania asi 8 – 12 minút.
- Počas poslednej minúty varenia vmiešajte kukuričný škrob s vodou, aby sa omáčka ľahko zahustila (v opačnom prípade zrieďte ešte kuracím vývarom).
- Vmiešajte smotanu, ešte chvíľku povarte a potom podávajte posypané koriandrom s ryžou.