Jednoduché indické karí pripravené chutne len s minimom ingrediencií. Potešia aj milovníkov pikantnejších pokrmov!
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa
- 2-3 PL oleja
- 1 šálka cibule
- 1-2 chilli papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru
- 1/2 šálky paradajkového pyré
- 1/4 šálky jogurtu
- 1 šálka kokosového mlieka
- 2 PL nasekaných koriadrových listov
- 1/4 čajovej lyžičky kurkumy
- 1 čajová lyžička údenej papriky
- 1 čajová lyžička kari
- 1 bobkový list
- 4 klinčeky
- 2 tyčinky škorice
- 3 zelené kardamóny
- soľ, korenie
Postup:
- Najprv v hlbokej panvici rozohrejte olej a pridajte celé korenie, teda bobkový list, škoricu, klinčeky a zelený kardamóm.
- Chvíľku povarte, aby sa korenie rozvoňalo.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a chilli papričky, restujte dozlatista.
- Pridajte nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak, povarte asi minútu.
- Potom pridajte paradajkové pyré, kurkumu a soľ. Dobre premiešajte a chvíľku povarte.
- Prilejte jogurt a pridajte údenú papriku a korenie.
- Pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a koriandrové listy.
- Premiešajte a priklopte pokrievkou.
- Povarte približne 10 minút.
- Pridajte kokosové mlieko a karí.
- Za stáleho miešania duste ešte približne 5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Ochutnajte, prípadne dochuťte soľou.
Kuracie na karí po indicku servírujete najmä s jazmínovou ryžou alebo indickou chlebovou plackou naan.
Máte slabosť pre indické pokrmy? Vyskúšajte aj naše karí s cícerom .