Rýchla, jednoduchá a zaujímavá večera pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 1 väčšia cibuľa
- 1 červená paprika
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 0,5 kg kuracích prsných rezňov
- 0,4 kg ryže
- 1 l kuracieho vývaru
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 250 g mrazeného hrášku
- soľ
- korenie
- citrónová šťava
Postup
- Vo veľkej panvici rozpáľte 2 lyžice olivového oleja.
- Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a červenú papriku a orestujte na miernom plameni 5-8 minút
- Pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania opekajte ešte zhruba jednu minútu.
- Zeleninu vyberte z panvice a dajte bokom.
- Do panvice nalejte lyžicu oleja a pridajte na kúsky pokrájané kuracie prsia.
- Osoľte, okoreňte a opekajte kým sa mäso nezatiahne.
- Vyberte ho z panvice a dajte bokom k zelenine.
- Na panvicu nalejte lyžicu oleja a zasypte ryžou.
- Pár minút opekajte na oleji a potom ju zalejte kuracím vývarom.
- Pridajte opečenú zeleninu, kuracie mäso a pokrájané paradajky z plechovky.
- Priveďte do varu a varte 20 – 25 minút.
- Pridajte rozmrznutý hrášok a 5 minút prehrievajte.
- Dochuťte soľou a korením, prípadne citrónovou šťavou.