Kuracie paella

Kuracie paella

Rýchla, jednoduchá a zaujímavá večera pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 0,5 kg kuracích prsných rezňov
  • 0,4 kg ryže
  • 1 l kuracieho vývaru
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 250 g mrazeného hrášku
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava

Postup

  • Vo veľkej panvici rozpáľte 2 lyžice olivového oleja.
  • Vložte nadrobno nakrájanú cibuľu a červenú papriku a orestujte na miernom plameni 5-8 minút
  • Pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania opekajte ešte zhruba jednu minútu.
  • Zeleninu vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Do panvice nalejte lyžicu oleja a pridajte na kúsky pokrájané kuracie prsia.
  • Osoľte, okoreňte a opekajte kým sa mäso nezatiahne.
  • Vyberte ho z panvice a dajte bokom k zelenine.
  • Na panvicu nalejte lyžicu oleja a zasypte ryžou.
  • Pár minút opekajte na oleji a potom ju zalejte kuracím vývarom.
  • Pridajte opečenú zeleninu, kuracie mäso a pokrájané paradajky z plechovky.
  • Priveďte do varu a varte 20 – 25 minút.
  • Pridajte rozmrznutý hrášok a 5 minút prehrievajte.
  • Dochuťte soľou a korením, prípadne citrónovou šťavou.
Hlboký tanier plný paelly - zmesi ryže, zeleniny a kuracieho mäsa, obložené citrónovými mesiačikmi
Zdroj: averiecooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.