Kuracie paličky so šampiňónmi a balzamikovou omáčkou

Kuracie paličky so šampiňónmi a balzamikovou omáčkou

Výborná omáčka zo šampiňónov, šalotky a balzamika premiešaná s lahodnými kuracími paličkami je skvelý pokrm, ktorý zvládnete hravo pripraviť aj počas pracovného týždňa.

Čo budete potrebovať

  • ½ lyžice olivového oleja
  • 8 kuracích paličiek s kožou
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • čerstvý petržlen na podávanie

Na omáčku:

  • 1 lyžička olivového oleja
  • malá šalotka, nakrájaná
  • 1 šálka balzamikového octu

Postup

  • Rozohrejte nepriľnavú panvicu na vysokom plameni.
  • Po zahriatí pridajte olivový olej a restujte paličky asi minútu a pol z každej strany.
  • Znížte teplotu na strednej, prikryte pokrievkou a varte asi 35 minút, alebo kým kura prestane byť vo vnútri ružovej.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Zlejte tuk z panvice a nechajte len toľko, aby sa na ňom orestovali šampiňóny.
  • Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si omáčku.
  • Zahrejte olivový olej v malom hrnci na strednom plameni.
  • Šalotku restujte asi jednu minútu.
  • Pridajte balzamikový ocot a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte asi 8 minút alebo kým sa ocot nezredukuje na polovicu.
  • Zložte z platne a dajte bokom.
  • Do rovnakého hrnca pridajte šampiňóny a opekajte asi 3 minúty.
  • Musí zostať trochu pevné.
  • Pridajte balzamikovú omáčku a zoškrabnite dno hrnca.
  • Pridajte paličky a opekajte ďalšie 3 minúty, aby sa mäso prehrialo.
  • Servírujte!
Omáčka zo šampiňónov, šalotky a balzamika premiešaná s lahodnými kuracími paličkami, ozdobená čerstvými bylinkami a servírovaná na tanieri.
www.notenoughcinnamon.com

Vyskúšajte aj našich 5 skvelých receptov so zelenými fazuľkami , ktoré si zamilujú aj tí, ktorí ich nemajú práve dvakrát v láske!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.